https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/chrisprimny.jpg
Selvudvikling

Australske Chris til danske kvinder: Bliv bedre til at vise følelser!

13. august 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed
foto: Lea Meilandt
Hvordan er vi danske kvinder egentlig i forhold til andre kvinder i verden? Hvad er vi gode til og hvad er vi knap så gode til? Vi har spurgt en række udenlandske mænd. Læs her, hvordan Chris fra Australien oplever os …

Hvordan var dit allerførste indtryk af danske kvinder?

Mit første møde med danske kvinder var faktisk uden for Danmark, da jeg for mange år siden rejste rundt som backpacker i USA og Europa. Overalt mødte jeg skandinaviske kvinder, og særligt de danske var utroligt nemme at komme i kontakt med og bare hænge ud med eller rejse rundt med, men på et venskabeligt plan. De var meget imødekommende og åbne både over for nye oplevelser, men også over for det at møde nye mennesker og knytte venskaber.

Hvad er det bedste ved os?

MERE OM CHRIS

Navn: Chris Truce
Alder: 32 år
Privat: Bor sammen med sin danske kæreste, som han har kendt i to år.
Job: Arbejder i Saxo Bank
Kommer oprindeligt fra: Australien, men har boet i Danmark i syv år.

Nævn tre ting, der straks falder dig ind, når du tænker på danske kvinder?
1. Naturligt smukke
2. No bullshit - I er meget ærlige og siger tingene ligeud
3. Ikke særligt emotionelle

Chris Truce 32 år Bor sammen med sin danske kæreste, som han har kendt i to år. Arbejder i Saxo Bank Australien, men har boet i Danmark i syv år. 1. Naturligt smukke 2. No bullshit - I er meget ærlige og siger tingene ligeud 3. Ikke særligt emotionelle

Helt ærligt, så må det være jeres udseende. Danske piger er genetisk smukke. I har den der medfødte, naturlige skønhed og ser fantastiske ud - selv når I vågner om morgenen uden makeup. Men til trods for jeres smukke ydre virker det ikke som om, I er særligt bevidste om det eller udnytter det til at gøre opmærksom på jer selv. Tværtimod.

Jeg oplever faktisk, at danske piger er ret ydmyge og meget lidt selvcentrerede og sjældent gør et stort nummer ud af sig selv - hverken hvad angår jeres udseende eller evner. Medmindre man direkte spørger, fortæller I aldrig om jer selv, eller om hvad I er gode til, men det har måske noget med Janteloven at gøre.

I har i det hele taget meget lidt fokus på jer selv, men er i stedet mere interesserede i omverdenen og de mennesker, der omgiver jer.

>> Læs også: Hvad mænd ville ønske, vi kvinder forstod

Hvad synes du mindre godt om?

Jeg synes, at danske kvinder er for lidt emotionelle, og på den følelsesmæssige side kan I sommetider næsten minde om mænd. I er meget logiske og rationelle i jeres måde at anskue tingene på og ofte alt for tilbøjelige til at betragte verden som sort/hvid og helt glemme at se nuancerne. Jeg har oplevet, at I kan have svært ved at rumme andres holdninger, så når man f.eks. diskuterer med jer, bliver det i højere grad en kamp om at få ret i stedet for en meningsudveksling.

Hvordan adskiller danske kvinder sig fra kvinder i Australien?

Chris Truce

Først og fremmest er danske piger meget smukkere, og så er de også meget mere afslappede. Mange tror, at vi australiere er meget laid back og ikke tager tingene så tungt, men faktisk er det lige omvendt.

Hvor australske piger skal planlægge alting og stresser rundt, så er danske piger meget mere spontane og afslappede og tager tingene, som de kommer. Og så går I ikke så højt op i, om vi mænd behandler jer høfligt. Danske piger bemærker knapt nok, hvis man trækker stolen ud for dem eller holder døren, men måske er I bare ikke vant til det. Det er nok ikke på samme måde som i Australien en del af jeres kultur.

Kan vi lære noget af andre kvinder - og hvad kunne det være?

Ja, helt klart! Jeg kunne godt ønske mig, at I var bedre til at vise følelser i stedet for at være så rationelle. Men også at I var mindre sort/hvide, mere nuancerede i jeres indstilling til tingene og bedre til at rumme andres meninger og i højere grad prøve på at sætte jer i andres sted i stedet for altid at ville have ret eller ændre på os eller vores meninger.

Læs også