https://imgix.femina.dk/media/article/1548-anne-sophia-hermansen.png
Selvudvikling

Anne Sophia Hermansen: Og prisen går til ...

26. december 2015
af Anne Sophia Hermansen
Anne Sophia Hermansen deler priser ud til årets kjole, årets svar, årets forårsdag i helvede, årets fjols, årets dyreste besøg, årets kvindelige leder og årets logo-dilemma - se her, hvem der er de "heldige"

2015 er ved at være forbi, og hvad lærte vi så af det gamle år? Det er på tide at gøre status og uddele priser.

Årets kjole: Da den unge KU’er Nikita Klæstrup gik til bal i det borgerlige, var det i en kjole, der viste mere, end den skjulte. Og så var Fanden ellers løs i Laksegade: Kvinden blev slutshamet og svinet til på de sociale medier, ovenikøbet af kvinder, der til daglig prædiker kvinders frihed og ret til at tale, tænke, føle og klæde sig, som man vil. En frihed, der bare ikke gælder, hvis man har beundringsværdigt flotte bryster. Nikita Klæstrup udstillede hykleriet og blev omgående en politisk berømthed. Og som så mange andre forlod hun senere på året de Konservative, hun var næsten også FOR spændende for det afdankede parti.

Årets svar: Enhedslistens Stine Brix blev af et dameblad spurgt: ”Hvornår føler du dig allermest som kvinde?”. Og hun svarede kækt: ”Når jeg får sådan et spørgsmål”. Mere elegant kan det ikke siges.

Årets forårsdag i Helvede: Det skulle være så godt, men blev så skidt, da Disney inviterede børn og forældre til gratis Frost-koncert. Der kom så mange, at ikke alle kunne stå i forreste række og synge ”Lad det ske” i Ver de Terre-flyverdragt og krystaldiadem. Børnemishandling! Curlingforældre rasede og krævede om-koncert, så netop deres ukronede prinsesse kunne nyde særbehandling. En af sangerne skrev på sin Facebook: ”Jeg krummede tæer over voksne, som brugte deres børn imod hinanden for at komme foran. Og nærmest kom op at slås, mens de brokkede sig over manglen på kostumer og goodiebags! Hvad er det lige, I lærer jeres børn med den opførsel?”. Det bliver spændende, når Clara Ophelia My og Annabella Unikka bliver voksne og skal have deres første job. Så skal MOR med til jobsamtalen, og ve dem, der ikke ansætter lille genialos.

Årets fjols: Vi fik en ny regering, og allerede efter en måned var den første minister i modvind. Carl Holst indledte sin ministerkarriere med at kræve seks ugers ferie, ignorere nødråb fra nedslidte F-16-mekanikere og uden at blinke indkassere et helt hen i vejret-eftervederlag på 833.000 kr., ”for sådan er reglerne!”. Efter 93 dage med kritik og shitstorm trådte han af, men erklærede alligevel, at det havde været en lykkelig tid. Med sig fik han 1,8 mio. kr. for at fucke sit ministerjob op på 93 dage. Man skulle vist være gået ind i politik.

LÆS OGSÅ: Anne Sophia Hermansen: Mens mor er til yoga, og far er til maraton

Årets dyreste besøg: Vi lærte også i 2015, at det koster et sted mellem en halv og en hel million, når dronningen kaster glans og PR over småbyer på sit årlige sommertogt. Penge, der er givet godt ud? Det må ansvarlige borgmestre hver især vurdere, men det virker jo lidt mærkeligt, at man ikke har råd til at renovere skoler og holde bogbusser kørende, når man kan smide 800.000 kr. efter et royalt éndags-besøg. Og personligt har jeg aldrig været i Stubbekøbing, fordi en ældre dame har klippet snore over dér, har du?

Årets kvindelige leder: Senere på året fik LO en ny formand. En kvinde ved navn Lizette Risgaard, der trådte i national karakter, da hun to dage efter sin tiltrædelse fyrede hele pamperledelsen. Selv sagde hun, at LO trængte til at få ”rystet posen” – men snart piblede det frem med historier om, at hun havde været udsat for mobning, nedladenhed og hygge-sexisme gennem hendes otte år som næstformand. Omsider vandt hun magten – og brugte den. Farvel, gamle røvhuller.

Årets logo-dilemma: Ægte curlingforældre klager ikke kun over gratis koncerter, men støtter også op om deres børn ved at give dem 25.000 kr. til Balmain-kluns i H&M-kvalitet. Det fortalte 16-årige Gustav, der også havde sine forældres støtte til at pjække fra Øregård Gymnasium. Forargelsen var total, men fortonede lidt, da det totalt hypede tøj kunne købes på Trendsales – for det dobbelte! Så var det bare forkælede dengser, der lå i kø foran H&M, eller smarte forretningsmænd in spe? Tja.

Godt nytår til FEMINAs læsere, og goddag til et 2016, der bliver aldeles fremragende.

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info på femina.dk/fraenlæser

Læs også