https://imgix.femina.dk/media/article/1719-anne-sophia-hermansen.jpg
Selvudvikling

Anne Sophia Hermansen: Du er altid kun en dårlig beslutning væk fra at ødelægge dit liv

9. august 2017
af Anne Sophia Hermansen
En usædvanlig og vidunderlig historie om at snyde døden, kæmpe for sit venskab og være mere heldig, end tilværelsen ellers tillader

Du er altid kun en dårlig beslutning væk fra at ødelægge dit liv. Sådan var der en, der forleden skrev på Facebook. Os, der ikke længere er vårharer, véd, det er sandt. Et sidespring, en svinsk mail, et fravær, når en veninde har allermest brug for os, eller et uopmærksomt øjeblik i bilen. Små eller smålige handlinger kan medføre store ødelæggelser. Omvendt kan en god beslutning ændre vores livsbane og bringe os steder hen, vi aldrig ville have været foruden. Hvis vi er modige og loyale over for vores indre kompas. Man kan derfor også sige, at vi altid er en god beslutning væk fra at forandre vores liv – til det bedre.For tiden tænker jeg en del over ord som skæbne og tilfældighed. På, at tilfældigheder kan blive til skæbne, på skæbnens gunst og ugunst og på, hvor skrøbeligt livet er. Det skyldes, at min søn en dag kom hjem og fortalte en historie, der gjorde dybt indtryk på mig. To af hans kammerater var efter håndbold gået gennem en park. Her var den ene sprunget over en mur – uden at tjekke, hvad der var på den anden side. Der var ikke græsplæne. Han røg direkte ned på S-togstrækningens jernbanespor og blev slået bevidstløs i faldet. Hvorefter han blev kørt over af et tog.Hans ven så det – og troede, han var død.

Men vennen havde ikke ligget på selve skinnerne. Han har ligget midt imellem dem, og toget havde end ikke strejfet ham. Drengen så nu, at vennen bevægede sig og sprang resolut de fem meter ned for at redde ham. Et nyt tog var nemlig på vej.

Vennen blev trukket væk fra sporet og kom på hospitalet og havde fået punkteret sin lunge, brud på rygsøjlen og massiv hjernerystelse. Men lægerne sagde, at han ville blive fin og rask igen, og at alting vil vokse sammen, så han kan leve sit liv videre. Det liv, der kunne have været slut, før det næsten var begyndt.

Forældrene må være så taknemmelige. Deres søn kunne have mistet en arm, et ben, førligheden, livet. Det grænser til mirakuløst, at de stadig har ham.

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen: Er det mon i dag flyet styrter ned?

Sådan er livet – skrøbeligt. Blot fem centimeter mere til højre eller til venstre, og alt kan forandre sig. Tilfældigheder kan blive afgørende, og ja: Til skæbne. Og drengen, der sprang ned på skinnerne, han er en helt. En lille dreng med stort format. Den heroiske handling kommer givetvis til at sætte sig i hans selvforståelse og præge resten af hans liv. For tænk, hvis han ikke var sprunget, men passivt havde set til. Tænk, hvis det næste tog havde været tættere på skinnerne. Tænk, hvis han selv var kommet til skade i springet, og der havde ligget to drenge på skinnerne. Jeg bruger ellers ikke ordet mirakel, men det her var et.

En usædvanlig og vidunderlig historie om at snyde døden, kæmpe for sit venskab og være mere heldig, end tilværelsen ellers tillader. Som digteren Morten Nielsen engang skrev: ”Du skal vokse og blomstre og sætte dine frø/du er endnu for ringe til at dø”.

Jeg gav min søn et ekstra kram, da han var færdig med at fortælle historien.

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

Læs også