https://imgix.femina.dk/media/3d2b28ce06324019a189215eae1000c6.jpg
Selvudvikling

Anne-Mette Rasmussen

4. marts 2012
af Britta Bjerre
Foto Marianne Leth
Anne-Mette Rasmussen overraskede alt og alle med sit ja til at medvirke i TV2s fredagsshow »Vild med dans«. Netop fordi hun er gift med Anders Fogh Rasmussen og statsministerfrue fik det gang i debatten: Er det passende for et lands førstedame? Til daglig er Anne-Mette Rasmussen pædagog på Børnehuset i Holte. Hun er mor til tre, en søn og to døtre, der alle er voksne, og som meget gerne snart må gøre hende til bedstemor, siger hun i SØNDAG.

1. Var du en mors eller fars pige?

Jeg var nok mest fars pige som barn. Jeg ville altid gerne være ude hos ham i stalden. Fra jeg var helt lille, skulle jeg bare med ham rundt hele tiden.

2. Gik du til dans som barn?

Ja, jeg begyndte som fire-fem-årig og gik vel et par sæsoner, så vidt jeg husker. Jeg husker mest den kjole, der blev syet til afdansningsballet af én, som min mor kendte. Det var en blålig kjole af, jeg tror, det var organza.

3. Kan du og din mand danse lancier?

Ja, den havde vi øvet, inden vi skulle til bal hos Dronningen. Vores børn kan også.

4. Musik, der gør dig glad?

Dire Straits.

5. Din yndlingsforfatter?

Det må være Leif Davidsen. Han skriver meget levende og beskrivende.

6. En film, du kan se igen og igen?

Den franske film »Chocolat« er jeg meget vild med. »Manon og kilden« kan jeg også godt lide. Jeg kender egentlig ikke ret meget til fransk film, men lige de dér er jeg faldet for, fordi jeg synes, der er så meget i dem. Og så måske også fordi vi har hus i Frankrig, så jeg ser nogle ting og forstår nogle ting i dem.

7. Yndlingsduft?

Helt klart: Lavendel.

8. En farve, du aldrig bliver træt af?

Igen helt klart: Lilla. Det har været min yndlingsfarve, helt fra jeg var lille pige, tror jeg.

9. Hvem trænger til et klap på skulderen?

Min mand!

10. Hvad er dit forhold til bøger?

Når jeg starter på en bog, er der helst ikke nogen, der skal snakke til mig. Så er jeg i min egen verden. Jeg kan ikke det dér med at læse to sider én dag, og så går der måske en uge, og så læser man de næste tre. Jeg skal helst have en bog sådan fuldt ud. Det er nok også derfor, jeg har så svært ved at komme i gang med en bog. Det er mest i ferier, jeg får læst.

Læs også