https://imgix.femina.dk/media/6c1466191559496998bda716f9eb4aa0.jpg
Selvudvikling

Anne Louise Hassing

20. februar 2009
af Britta Bjerre
Foto Marianne Leth
Mens tv-seerne kan følge Anne Louise Hassing som Ida i gensynet med »Krøniken«, er hun selv i fuld gang med teaterstykket »Husk Little Baby« på Teater Camp X. Det er otte år siden, hun sidst har stået på de skrå brædder.

1. En film, der har gjort et uudsletteligt indtryk?

»The Hours«! Den er så smuk, og den ramte mig bare.

2. En stor teateroplevelse, du har haft som publikum indenfor det sidste år?

Det var, da jeg var i New York og så »August: Osage County«, som lige har gået på Betty Nansen, hvor den hed »Min familie«. Det var helt fantastisk. Tre en halv time. Og på engelsk. Med jetlag. Men de spillede bare røven ud af bukserne, de folk på scenen. Det var så ægte og så stort.

3. Yndlingsduft?

Min søn Gustavs hår om morgenen…

4. Med frit valg på alle hylder, hvem ville du så gerne spise middag med?

Susan Sarandon, den amerikanske skuepiller. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at snakke med hende om, hvordan hun arbejder.

5. Hvad hader du at bruge tid på?

Alt, hvad der har med strøm at gøre, og som skal lades op...

6. Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du bruge den ekstra time til?

Jeg ville helt klart ringe til en god veninde og invitere hende hjem til en snak i sofaen. Eller måske ville jeg ride mig en tur. Jeg red meget, da jeg var yngre og havde min egen hest, indtil jeg var 16. Så holdt jeg en lang pause, men for nogle år siden tog jeg det op igen, og i dag har jeg halvparten af en hest.

7. Samler du på noget?

Jeg samler rigtig meget skidt i min taske… Her til morgen kunne jeg ikke finde min bilnøgle. Helt desperat vendte jeg bunden i vejret på min taske. Det var simpelthen en hel skraldespand, der lå dér på bordet…

8. Hvilken slags bilist er du?

Jeg er den vildeste, hardcore fartdjævel. Altså uden at køre for stærkt. Jeg kører bare friskt til. Jeg fik kørekort, da jeg var 18, og jeg er nærmest groet sammen med min bil. Jeg elsker at sidde i den bil.

9. Din all time favorit musik?

Madonna, hvis der skal danses lækker. Red Hot Chili Peppers "Blood Sugar Magic"-album, hvis jeg skal knalde ud og mindes gode, gamle dage, hvor jeg var en vildbasse. Og ellers Bob Dylan, Beatles, Brown, Bjørk og massevis af andet.

10. Hvis du fik 100.000 kr., som skulle bruges straks, hvad ville du gøre?

20.000 til Kræftens Bekæmpelse, har lige mistet en veninde til den lorte sygdom. 30.000 til en kæmpe havefest med band, bål og fyrværkeri sammen med alle vores skønne venner. De sidste 50.000 ville jeg købe kunst for.

Læs også