Anne Hjernøe's kulinariske helte
Foto: Birger Storm
Sommeren igennem kan seerne følge Anne Hjernøe på DR2, når hun lørdag efter lørdag tager rundt i Danmark til en række slotte og en række badehoteller sammen med journalisten Anders Agger. Her fortæller hun om sine egne helte blandt danske kokke.
Mad behøver ikke være Michelin
Anne Hjernøe i korte træk
- Uddannet socialpædog med en journalistuddannelse fra den journalistiske tillægsuddannelse. Autodidakt kok.
- Gift med Jens Folmer Jepsen, musiker, filminstruktør og direktør for Århus Festuge. Har sammen datteren Camille, der snart fylder ni år.
- 2005: Ansat i DR som programmedarbejder på programmet »Udeliv - Frilandshaven«.
- 2006: Medvært på »Frilandshaven«.
- 2008: Får sit eget madprogram »AnneMad«.
- Har udgivet adskillige kogebøger, bl.a. »Annes syltebog«, »Politikens bog om tapas«, »Det gode køkken - sund mad mod kræft« og »AnneMad«.
- B.l.a. formand for bestyrelsen i »Haver til maver i Odder«, der er projekt for børn og unge i Den Økologiske Have i Odder. Det er en filial af Aarstidernes »Haver til maver« på Krogerup i Humlebæk.
Anne Hjernøe har en passion for mad og har en mission med mad.
Hun selv er blevet en kendt og afholdt tv-kok for sine programmer "AnneMad" på DR2. De programmer vender tilbage på skærmen i slutningen af oktober eller starten af november
Mad behøver ikke at være pyntet med Michelin-stjerner for at være god mad, mener Anne Hjernøe.
Mad skal bare laves af ordentlige og helst økologiske råvarer. Og hvis det er det, "kan selv en spegepølsemad med remoulade og ristede løg være verdens bedste oplevelse", som hun siger det i interviewet i SØNDAG.
Anne Hjernøe's kulinariske helte i Danmark
Men hvilke helte har hun selv i den kulinariske verden i Danmark?
- Jeg kan jo enormt godt lide folk, der er dedikerede og entreprenante, siger Anne Hjernøe. - Folk, der bliver ved med at udvikle sig og aldrig går i stå, også selv om de har været i branchen i mange år og har gjort en forskel.
- Det er en mand som Erwin Lauterbach et godt eksempel på. Han har været med nærmest altid og er der stadig og laver kanongod mad. Og hans hovedtanke om at give grønsagerne hovedrollen er jo lige noget for mig.
- Jeg synes også, at "de nye nordiske kokke" skal fremhæves. Sådan nogle som Rene Redzepi og Torsten Vildgaard fra Noma.
- De har formået at give os det her "nye nordiske køkken", hvor der pludselig er et andet fokus på de råvarer, vi har omkring os. Og det har givet en stolthed i Norden, fordi folk fra hele verden pludselig søger til os for vores mads skyld. Det synes jeg er fantastisk!
- Claus Meyer vil jeg også gerne lige nævne, fordi han bare bliver ved med at komme med nye ideer og bliver ved med at finde på noget. Og så er han jo også bagmanden bag både Noma og ny nordisk køkken, siger Anne Hjernøe.