Selvudvikling

Anne-Grethe Bjarup Riis om sønnens kræftforløb: Bo og jeg kom op at slås

af Christina Sander 14. september 2020
Foto: Mit Livs Overskrift
Anne-Grethe Bjarup Riis og manden var i deres livs krise, da sønnen fik konstateret leukæmi. Forløbet sled så hårdt på dem, at de en aften kom op at slås.

I maj 2015 ændrede livet sig fuldstændig for forfatter og instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis.

Hendes 8-årige søn Gilbert fik konstateret leukæmi. Herefter fulgte 2,5 år med behandlinger og kriser på hjemmefronten, før Gilbert endelig kunne erklæres rask.

Situationen spidsede så meget til, at Anne-Grethe Bjarup Riis jævnligt drak sig fuld i et forsøg på at håndtere angsten, og en aften kom hun og hendes mand Bo op at slås foran børnene.

I dette afsnit af talkshowet "Mit Livs Overskrift" fortæller Anne-Grethe Bjarup Riis hudløst ærligt om sit livs største krise.

"Min mand og jeg slog på hinanden"

I klippet herunder fortæller Anne-Grethe Bjarup Riis om, hvordan hun og manden Bo kom op at slås foran børnene.

Episoden fyldte parret med følelser som skam og flovhed, og det var også de følelser, de bragte med, da de efterfølgende gik til psykolog.

- Vi stemplede os som dårlige, uværdige mennesker. Fordi vi havde slåsset, og børnene havde hørt det. Vi kan jo ikke leve videre med det her. Hvad skal vi gøre?

Der var særligt et råd fra psykologen, der hjalp dem videre. Hør hvilket i klippet herunder.

"Jeg mistede mit selvværd, da min søn fik kræft"

I forløbet blev Anne-Grethe Bjarup Riis så tyndslidt, at alle hendes gamle problemer med dårligt selvværd dukkede op  – og det kom til at farve hele sygdomsforløbet.

- Mit manglede selvværd dukkede op, da familien ikke kom. Jeg tænkte, "hvad er det, jeg har gjort, siden, der ikke står en ring af familie, der vil hjælpe, omkring mig og os?". Det hele gjorde, at jeg mistede forbindelsen til mit selvværd og til min mand.

Se hele interviewet med Anne-Grethe Bjarup Riis her