https://imgix.femina.dk/media/f36686a34ca74a7dae61e2d0e85ce0f6.jpg
Selvudvikling

Ann-Mette Elten lytter til

11. november 2011
af Britta Bjerre
Foto: Henrik Bjerg
I år er det 25 år siden, Ann-Mette Elten og På Slaget 12 blev verdensberømte i Danmark med hittet ”Hjem til Århus”. Men sangen lever stadig i bedste velgående, når Mette Elten og hendes musikermand Niels Kirkegaard er ude at spille med På Slaget 12. Men hvad Ann-Mette Elten selv ynder at lytte til derhjemme, fortæller hun om her. Rasmus Seebach f.eks. giver hende gåsehud…

I år er det 25 år siden, Ann-Mette Elten og På Slaget 12 blev verdensberømte i Danmark med hittet "Hjem til Århus". Men sangen lever stadig i bedste velgående, når Mette Elten og hendes musikermand Niels Kirkegaard er ude at spille med På Slaget 12. Men hvad Ann-Mette Elten selv ynder at lytte til derhjemme, fortæller hun om her. Rasmus Seebach f.eks. giver hende gåsehud…

25 år med "Hjem til Århus"

Ann-Mette Elten, 55, voksede op i et hjem, hvor der blev sunget og fløjtet og hørt dansktop i radioen hver lørdag eftermiddag. Det var et hjem uden kunstneriske musiktraditioner, men med stor sangglæde og sans for musik.

Da hun var 12, begyndte hun at synge i Frelsens Hærs kor sammen med en skoleveninde som Frelser-piger. Senere fik hun smag for det mere klassiske repertoire, da hun kom til at synge i kammerkor.

Men det blev altså popmusikken, der vandt hendes hjerte og blev det, Ann-Mette Elten skulle komme til at leve af og stadig lever af i dag sammen med sin mand, Niels Kirkegaard, som hun mødte i sin tid i På Slaget 12. De senere år er Ann-Mette Elten i øvrigt også begyndt at optræde som solist ved en række kirkekoncerter.

Det lytter jeg til

Ann-Mettes det-lytter-jeg-gerne-til-liste ser sådan ud:

Gabriel Faurés Requiem: Et klassisk kor- og orkesterværk, som jeg selv har været med til at opføre engang i 70'erne. I øvrigt er radioen tit stillet ind på klassisk musik om morgenen, mens jeg læser dagens aviser.

Jazz på svenska: Her spiller den legendariske pianist Jan Johansson gamle folkemelodier med en melodisk sans uden lige.
Elvis Costello: Han er en meget udtryksfuld sanger, som skriver vidunderlig musik selv, men som også har indspillet Charles Aznavours "She" helt vidunderligt. Kan høres på soundtracket til filmen "Notting Hill".

Rasmus Seebachs første album: Det giver mig stadig gåsehud. Han synger med en sjælden inderlighed og oprigtighed.

Pia Raugs "Ind under jul": Hun synger julesalmer med en skøn og unik stemme, og pianisten Steve Dobrogosz lægger sine helt egne hamoniseringer i akkompagnementet, som får én til at opleve de gamle kendte julesalmer på en ganske ny måde.

Læs også