https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/01/05/anja-steensig/anjasteensig612x325.jpg
Selvudvikling

Anja Steensig: Ældre kvinder er smukkere end kvinder i 20'erne

25. januar 2013
af Redigeret af Trien Fisker
Foto Birger Storm, All Over Press
Den tidligere tv-vært Anja Steensig synes ældre kvinder er langt smukkere end kvinder i 20’erne, og selv glæder hun sig til at fylde 40

Vi kender Anja Steensig fra tv og radioen, men nu har hun valgt at sige sit job op for at starte som selvstændig.

Og det er ikke den eneste ændring i hendes liv. For selv om alle naturligvis fylder år hvert eneste år, så er 2013 året, hvor Anja Steensig forlader 30'erne og fylder 40. Men der er ikke noget 40 fed og færdig over Anja Steensig - tvært imod.


LÆS MERE: Der er heller ikke noget fed og færdig over grevinde Alexandra, der her fortæller om de milepæle hun har mødt i 40'erne - heriblandt hvordan det var at miste sin far.

Anja Steensig: Jeg glæder mig til at fylde 40

Hun har det med egne ord faktisk meget afslappet med at fylde 40.

- De seneste år har jeg egentlig syntes, det var vildt mærkeligt at skulle sige, at jeg stadig er i 30'erne. For jeg har følt mig som én i 40'erne. I virkeligheden glæder jeg mig meget til at blive 40, for så når jeg rent faktisk den alder, jeg allerede føler, jeg har, siger Anja Steensig.

Under artiklen har vi samlet en masse vidunderlige billeder af Anja Steensig

- Jeg tror, det handler om, at de fleste i min omgangskreds allerede er fyldt 40. Men det handler også om, at jeg i udpræget grad identificerer 30'erne som den tid, hvor man stod til rådighed for andre. Det har været i 30'erne, hvor jeg har fået mine tre børn, og mit liv har handlet om alt andet end mig. Nu tænker jeg, at 40'erne bliver den tid, hvor jeg skal til at være mig igen. Og jeg føler altså allerede, at jeg er godt i gang, siger hun.

LÆS MERE: Anja Steensig fulgte sin drøm og er blevet selvstændig. Her får du fem gode råd, så du også kan komme i mål med dine drømme.

Alder er smuk

Og faktisk så synes Anja Steensig, at kvinder der er lidt oppe i alderen har en anden og smuk skønhed end helt unge kvinder.

- Jeg stod på et tidspunkt i et fitnesscenter - det var den ene gang om året, jeg kom ned og fik brugt det fitnesskort, jeg køber, men aldrig får brugt - men dér stod jeg altså på et hold med en masse dejlige kvinder, som var mellem 60 og 70 år. Der var så også én ung pige, som måske var 22-23 år, og hun var yndig. Jeg kan huske, jeg kiggede på dem alle sammen og tænkte: Hold kæft, hvor er de smukke, de dér ældre damer. Meget smukkere end den unge, som jo var helt blank og uden liv i ansigtet. Det var faktisk noget af en åbenbaring for mig at opdage, at der kommer en anden skønhed med alderen, siger Anja Steensig.

Læs også