https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/renee-toft-simonsen-3-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Ærlige Renée talte ud på tv

7. oktober 2009
af Charlotte Hallbæck
Da TV2 i aftes bragte en dokumentar om Renée Toft Simonsen, fik mange tv-seere et helt nyt og hudløst ærligt billede af den tidligere model og nuværende brevkasseredaktør på FEMINA

Det var en hudløst ærlig Renée Toft Simonsen, der i aftes stod frem på tv for at fortælle om sit liv som topmodel i 80'erne og den angst, hun har lidt af som følge af en svær barndom og de hårde år, hun tilbragte som model i hele verden.

Programmet kom rundt om hele Renées liv fra de tidligere barndomsår, hvor hun voksede op med forældre, der prioriterede hippielivet over deres børn, til de vilde 80'ere, hvor hun rejste verden rundt som eftertragtet topmodel.

Renées karriere tog for alvor fart, da hun vandt modelkonkurrencen "Face of the Eighties", og pludselig skulle hun vænne sig til et feteret liv med masser af penge. Samtidig blev hun kæreste med én af verdens hotteste popstjerner på det tidspunkt, John Taylor fra bandet Duran Duran, hvilket fik den internationale presse til at eksplodere i et mediehysteri uden lige.

Men det glamourøse liv satte sine spor, og de store krav, der blev stillet fra både pressen og modelbranchen, påvirkede Renée. Under en forretningsfrokost fik hun et angstanfald, som viste sig at blive det første af en lang række.

"Lige pludselig rystede mine hænder. Det var meget ubehageligt, for så kunne man jo se, at "hov, hun har da ikke styr på det". Jeg kunne ikke gennemføre den frokost. Det var mit første angstanfald," fortalte Renée i programmet.

Kort tid efter besluttede hun at droppe modelkarrieren.

De sidste mange år har hun været kæreste med sangeren Thomas Helmig og taget en uddannelse som psykolog på universitetet. Nu lever hun en mere rolig tilværelse i Risskov, nord for Århus, og arbejder bl.a. som børnebogsforfatter og brevkasseredaktør og klummeskribent for FEMINA.

Vil du læse flere ærlige beretninger fra Renée, kan du hver uge læse hendes klummer på femina.dk.

Læs også:

Læs også