9 ting, der kun bliver bedre med alderen
Selvudvikling

9 ting, der bare bliver bedre med alderen

1. marts 2018
Torsdag, 1. marts 2018 - 10:03 (udgivet første gang december 2016) - af Annette Aggerbeck. Foto: Panthermedia
Mange forbinder ofte det at blive ældre med sygdom og kropsligt forfald, men der er også masser af fordele ved at blive ældre. Se bare disse ni.

Der er masser af ting, der kun bliver bedre med alderen. Her er 9 af dem:

1. Vi bliver gladere og mere tilfredse

Vi bliver gladere og mere tilfredse med livet, efterhånden som vi bliver ældre viser undersøgelser. Ældre har typisk et bedre mentalt helbred end unge og føler mere velvære.

2. Vi oplever mindre stress

Arbejdsmiljø og arbejdsbetingelser er meget ofte årsag til stress, og det er måske en af forklaringerne på, at de mindst stressede af alle aldersgrupper er kvinder og mænd i alderen fra 65 til 74 år.

3. Vi bliver mere tilfredse med sexlivet

Flere amerikanske undersøgelser viser, at sex bliver bedre med alderen. Det bliver også lettere at få orgasmer for mange kvinder fra 40’erne og opefter – det gælder også, når vi kommer op i 70-80-årsalderen.

LÆS OGSÅ: Alletiders alder: Din bedste alder er lige nu

4. Vi får færre forkølelser

Forskerne antager, at vi, efter at vi er blevet 50 år, i gennemsnit får en til to forkølelser om året, hvor en 20årig i gennemsnit får to til tre årlige forkølelser for ikke at nævne børn, der får langt flere.

5. Sund livsstil kan gøre os klogere

Et forsøg foretaget af forskere ved University of Pittsburgh har påvist, at man ved at sørge for energiske gåture på 40 minutter tre gange om ugen kan få sin hjerne til at vokse i stedet for at skrumpe, når man bliver ældre.

LÆS OGSÅ: Ulla Therkelsen om alderdom: Jeg forstår ikke kvinder, der lyver om deres alder!

6. Færre eller ingen migræner

Helt op til 40 procent af kvinder, der er plaget af migræne, slipper for flere migræneanfald med alderen, tyder nogle studier på. Og de er stort set væk, når man bliver omkring 65 år. Det er overgangsalderen, der gør udslaget.

7. Mindre følsomme tænder

Hvis du har været plaget af ubehagelige isninger i tænderne, hver gang du drikker eller spiser noget varmt eller koldt, men ikke er det længere, kan din alder være årsag. Dine tænder er mest følsomme i 30-39 års-alderen. Men med tiden bliver dine tandhalse typisk mindre følsomme, blandt andet fordi tandkødet med tiden krymper og trækker sig tilbage.

8. Mindre høfeber og allergi

Hvis du har været plaget af høfeber det meste af dit liv, kan det være rart at vide, at du kan være heldig at få færre gener med alderen. Ifølge amerikanske allergilæger reagerer kroppen mindre voldsomt på høfeber og andre sæsonbetonede allergier, når vi bliver ældre, hvilket kan skyldes, at vi med alderen producerer mindre af antistoffet IgE, som er årsag til de fleste allergiske reaktioner.

9. Vi sparer tid på personlig pleje

Undersøgelser viser, at vi sveder mindre efter overgangsalderen, og at mange af os også får mindre kropsbehåring. Med årene producerer hovedbunden også mindre olie, så vi behøver heller ikke vaske hår helt så ofte.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også