https://imgix.femina.dk/media/24c6be3b2a1448dd9fb401b54f41a9ae.jpg
Selvudvikling

8 veje til et bedre selvværd

4. februar 2011
af Heidi Korsgaard/Psykologi
Foto: Colourbox
Bliv bedre til at elske dig selv med 8 råd fra forfatter og psykolog, Jørn Beckmann.

Det kan være svært at lære at elske sig selv, men ikke desto mindre er det essentielt for at du arbejder på det, for dit eget velbefindende, mener forfatter og psykolog Jørn Beckmann.

I samarbejde med Jørn Beckmann og hans bog "Kunsten af elske sig selv" giver vi dig her 8 selvstyrkende råd, der kan hjælpe med at øge dit selvværd.

Læs også : Elsk din krop som den er

8 råd til at få bedre selvværd

  1. Undgå at handle for at behage andre, så bliver du uafhængig og opnår følelsen af at hvile i dig selv. Dine omgivelser vil dermed oplever dig velafbalanceret, hvilket igen får dem til at føle sig bedre til mode og få mere lyst til at kontakte dig.
  2. Undgå at dømme andre eller hævde dig. Når du viser kærlighed over for dine medmennesker, har det den positive sidegevinst, at du samtidig opbygger dit selvværd.
  3. Vis mod, det kræver mod at få verden til at bevæge sig - og det styrker din selvopfattelse.
  4. Giv dig selv gode oplevelser, overskrid de gængse rammer og leg formålsløst. Det øger din livskvalitet - og styrker dermed din tro på dig selv.
  5. Lær at nyde dit eget selskab. At være sammen med sig selv betyder, at du for en stund giver afkald på alle ydre påvirkninger, f.eks. fjernsyn, radio, venner eller familie.
  6. Sæt dig mål, små såvel som store, det vigtigste er, at du aktivt tager stilling til dit liv - og handler derefter. Indgå evt. en kontrakt med dig selv. Tilgiv, når du fejler og undersøg hvor i processen det gik galt.
  7. Erkend at du er sårbar, men øv dig i at opfatte dine medmennesker positivt, så bliver du ikke blive såret over noget, der ikke er.
  8. Det kan være svært at lære at elske sig selv, men lad det ikke forhindre dig ikke i at begynde. Gør det langsomt, gør det i små skridt, gør det glædesfyldt, gør det!

Læs også