søskendekærlighed
Annonce
Selvudvikling

7 ting du kun forstår, hvis du er vokset op med en søster

16. november 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Gyldendal
Foto: Shutterstock
Det kan være noget af en lærerig oplevelse at vokse op med en søster! Måske I kan genkende noget her?
gyldendal

I har helt sikkert skændtes. Og måske konkurreret om alt fra fjernbetjeningen til veninder og tøj. Til gengæld har I sikkert også svært ved at forestille jer livet uden hinanden. For selvom hun kan drive dig til vanvid i højere grad end nogen anden i universet, elsker du hende cirka lige så højt. Og måske vil I begge kunne nikke genkendende til et par af disse:

1. Ingen har samme evne til at irritere dig til døde – og samtidig forstå dig på en så grundlæggende måde, som din søster.

Hun kan med kirurgisk præcision ramme dine ømme punkter, som hun har opbygget en indgående viden om, siden I var små. På den anden side kan hun med et enkelt blik afkode, hvordan du har det og ved, hvor hun skal sætte ind, for at få dig til at smile.

2. Når nogen gør din søster ked af det, bliver du vred på sådan en tyrannosarus rex-agtig måde.

Ham der idioten der tabte hjernen og skred fra din søster? Eller hende der skældte din søster ud, fordi hun kom til at gå ind i hende på gaden? De er heldige, at du er et rimeligt civiliseret menneske, for din indre tyrannosarus får lyst til at svinge halen lige i trynen på dem begge. Ingen. Og vi mener ingen, skal gøre din søster ked af det. Sådan var det i skolegården, og sådan er det i dag.

3. I har minder og historier, som kun I deler – om som kun I vil huske.

Der er det der citat fra tv-serien Downton Abbey, hvor den ene søster, Edith, siger til den anden søster, Mary: “In the end, you’re my sister, and one day only we will remember”. Og ja, en dag vil I være den ældste generation af familien, og kun I vil have minderne om jeres barndom sammen. Som søstre har I en fælles forståelse for jeres udgangspunkt i livet. Det er faktisk ret stort.

De syv søstre bog

Søstre og familieforhold er også omdrejningspunktet i bogserien 'De syv søstre' af Lucinda Riley. Køb den til 299,95 kr. her

4. Med din søster kan du være dig selv. Også på den der jeg-er-måske-ikke-det-bedste-menneske-lige-nu-måden.

Trænger du til at lukke en astronomisk mængde galde ud, fordi kæresten måske ikke lige har vist sig fra sin bedste side, eller driller det hele på jobbet, så kan du lukke det ud hos din søster. For hun ved godt, at det ikke betyder, at du hader hverken din kæreste eller dit job. Din søster forstår, at det er godt at lufte ud, og at det ikke altid ligefrem lyder som sød musik, når det sker. Jeres relation er bygget på et godt fundament af alt fra sandkasseleg til gedulgte løgne om, hvornår I kom hjem fra byen – det kan sagtens holde til de mindre pæne sider af din personlighed.

5. Mængden af lidet flatterende viden I har om hinanden kunne, hvis anvendt som afpresning, starte noget, der minder om en kold krig.

I kunne naturligvis aldrig finde på at afsløre noget som helst om hinanden, men arkiverne med pinlige historier og uheldige øjeblikke fylder efterhånden en del, og det er godt, de er i sikre hænder hos en søster, som jo både var med, da du drak dig fuld til morfars 80-års fødselsdag, og da du måtte løse et akut opstået toiletbehov i naboens have.

6. I har et hemmeligt sprog, der består af bare ét blik, som gør jer i stand til at kommunikere selv komplicerede beskeder til hinanden på tværs af et rum.

Det er udviklet og finjusteret igennem mange år: Jeres evne til at meddele jeres tanker med et enkelt blik til hinanden. Med det kan I fortælle alt fra ”jeg skal på toilettet” til ”få mig ud her fra”. Det var nødvendigt, når mor og far ville have familiemøde, og I hellere ville ud ad døren for at mødes med jeres venner, og i dag er det bare helt utroligt praktisk, hver gang I er sammen med andre.

7. I er måske fornuftige voksne til hverdag, men napper i et fælles besøg hos jeres forældre, lander I lynhurtigt i de samme roller, som I havde, da I var børn.

Det sker gerne omkring et sekund efter, I har taget skoene af hjemme hos mor og far: Denne ene af jer forvandler sig til den overansvarlige storesøster, og den anden til den rebelske lillesøster. Den ene får ALTID den gode plads foran fjernsynet, mens den anden pludselig irettesætter og bekymrer sig om, at hun bør hjælpe endnu mere til med middagen.

De 7 søstre af Lucinda Riley

Den internationale bestseller Lucinda Rileys’ romantiske bogserie 'De syv søstre' er baseret på legenden om stjernebilledet af samme savn, og er en blanding af familiesaga og historisk roman krydret med masser af kærlighed. I hver bog følger vi én søster, og kommer på et nyt kærlighedseventyr. Den første bog i serien fortæller om Maia og hendes søstre, som kaldes hjem til deres barndomshjem, fordi deres elskede adoptivfar, den gådefulde milliardær, som de kalder Pa Salt, er død. Han efterlader ledetråde, der kan bringe pigerne tættere på deres ophav. Maias ledetråd fører hende til en forfalden herskabsvilla i Rio de Janeiro i Brasilien, hvor det langsomt går op for hende, at hendes egen historie hænger uløseligt sammen med en glamourøs kærlighedshistorie i 1920’erne … Find bogen her.

Læs også