5 grunde til at det er sundt ingenting at lave på sine fridage
Selvudvikling

5 (sunde) grunde til, at du bør lave ingenting, når du har fri

22. december 2016
af Christina Forsberg
Skal jeg gøre hovedrent? Invitere gæster? Løbe en lang tur? Nej! Du skal intet lave, når du har fri – og her er de fem grunde til, at det faktisk er sundt for dig.

Når vi endelig har weekend eller nogle fridage, har vi en tendens til at fylde dagene med aftaler og aktiviteter. Det skal vi lade være med. Den amerikanske standup-komiker og forfatter Rosebud Baker har i Elite Daily nævnt fem sunde og gode grunde til, at fridage og weekender uden planer og mennesker omkring os er ligeså sundt for os som at dyrke motion og spise varieret. Så har du familie, er det måske på tide at sende dem lidt ud af huset? Eller selv tage et sted hen? Du vil takke dig selv for det.

LÆS OGSÅ: Wellness ophold derhjemme - billigt selv at lave

1. Det genstarter din hjerne

Ved at lade din krop slappe af og tillade din hjerne ikke at ”være på” hele tiden, giver du den chancen for at blive genopfrisket. Akkurat som når du tager en hviledag efter hård fysisk træning.

2. Det styrker din koncentrationsevne

Når du trækker dig fra dagligdagens mange distraktioner, stopper du også med at føle, at din indre to-do-liste aldrig får en ende. Du forbedrer din evne til at koncentrere dig, og det kan dine venner, kolleger og familie så få glæde af, når du igen tilbringer tid sammen med dem.

3. Du opdager dig selv

Når du er trukket væk fra andre mennesker, får du chancen for at udforske dine egne interesser - helt fri for andres meninger og indflydelse. Måske bliver du overrasket over, hvad du opdager?

4. Det udvikler din kreativitet

Når du tilbringer tid alene med dig selv, får du en bedre forståelse af, hvem du er, og hvad du ønsker. Du kan frit lade dine tanker gå på vandring og tage indtryk ind, du ellers ville lade passere i det daglige virak. Dette kan ændre din måde at tænke på – hvilket igen kan stimulere din kreativitet.

5. Det forbedrer dit liv overordnet set

Nej, indrømmet, det fixer ikke hele dit liv at være lidt alene nogle dage, men det giver dig det fornødne rum til at løse dine problemer mere effektivt. Du bliver nemlig ikke distraheret af alle mulige udefra komne informationer og indtryk. Men husk, din alenetid skal ikke bruges foran tv’et, mobiltelefonen eller pc’en. Du skal bruge tiden på bare at lade tankerne passere.

Læs også: 11 tips til at mærke, hvad du har lyst til

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også