https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/frebruar/oscar-p.jpg
Selvudvikling

5 Oscar skandaler vi husker bedst

2. marts 2014
af Redaktionen
Foto: <a href="http://www.shutterstock.com/gallery-842245p1.html?cr=00&pl=edit-00">Featureflash</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a> og Rex Features
I nogle tilfælde krakkelere det glamourøse billede, nogle gange befriende og andre gange tæer-krummende sært! Vi samlet 5 Oscar ”skandaler” vi husker.

I dagens anledning tager vi et kig tilbage og mindes nogle af de mest skandaløse øjeblikke fra Oscaruddellingerne gennem tiden.

> Disse stjernede nåede ikke at fylde 40

1 Björk og svanen

Hun vakte opsigt, da hun ankom på den røde løber i 2001, klædt i hvad der kun kan beskrives som en svane. Nok en af de værst klædte 'værste klædte' vi kan huske. Da der blev spurgt til hendes unikke kjole, smilede Björk og tilsyneladende uvidende om de mærkelige blikke der blev sendt hendes vej, var hun allerede begyndte klappe sin kjole.

2. Angelina Jolie kysser med sin bror

Før hun blev kendt for sin humanitære indsats blev Angelina Jolie betragtet som noget af en 'bad girl' i Hollywood. Til oscaruddelingen i år 2000, vælger Angelina at rå snave sin bror, hvilket ikke hjælper på denne opfattelse.

En anden ting, der heller ikke hjalp, var, da hun i de første par sekunder af sin takketale for bedste kvindelige birolle, meddelte publikum, at hun var "så forelsket" i sin bror. Uanset hvad Angelina sagde i denne tale, så var dette det eneste nogen talte om eller huskede efter.

3. De frygtede trapper

Skøre, smukke og altid glade Jennifer Lawrance, var ude for nok noget af det de fleste skuespillere frygter mest til awards shows; hun faldt op af trappen. Nogen større skandale kan man jo ikke kalde det, men alligevel kommer den med, da det trods alt er en mindeværdig og sjov bommert i oscar historien.

4. Michael Moore's tirade mod George Bush

Tja, hvis nogen skulle bruge Oscar scenen til at fremme deres politiske holdninger, så var det da Michael Moore. "Vi lever i fiktive tider" og så flød lavinen. Det blev modtaget med klapsalver, men snart overtog mængden af buh'er fra publikum, indtil orkestermusikken overdøvede alle. Uanset om du er enig med ham eller ej, var det måske ikke lige stedet. Se videoen her:

5. Marlon Brando til Oscaruddellingen i 1973, eller rettere hans udsendte, Sacheen Littlefeather.

Marlon takkede nej til at deltage i oscaruddelingen på trods af sin nominering for bedste mandelige hovedrolle i filmen "The Godfather". I stedet sendte han en aktivist for at forklare, hvorfor han ikke kunne acceptere prisen. En tæer-krummende lang tale om de indfødtes rettigheder….

Læs også