Moden kvinde der skriver
Selvudvikling

5 gode grunde til at skrive lister i hverdagen

13. september 2018
af Thora Makita Bruun
Foto: Panthermedia
Kender du følelsen af, at dagens gøremål bliver lettere at overskue, når de noteres ned på papir? Så er du langt fra alene. Faktisk er det en stor fordel for mange kvinder at bruge lister i hverdagen. Læs her hvorfor.

5 gode grunde til at bruge lister i hverdagen

1. Det bliver konkret

Når man skriver sine gøremål ned, så bliver tingene konkrete i stedet for blot at være tanker i hovedet, og så er de lettere at forholde sig til. Og får man det ned på blokken, er man et skridt tættere på at udføre handlingen.

2. Du får kontrol

Mange undersøgelser viser, at kvinder er mere stressede end mænd. Når kvinder laver lister, så tager de kontrol over eget liv og egne aktiviteter og sørger for at få tingene gjort, så det bliver lettere at stresse af. Det kan også hjælpe på følelsen og oplevelsen af nærvær i hverdagen. Når vi har planlagt det,
vi skal, og når vi altså sørger for at gøre det på en personligt effektiv måde, så kan vi bedre slappe af og være nærværende bagefter.

LÆS OGSÅ: Kom godt tilbage på job efter en sygemelding med stress

3. Du får overblik

Kvinder har mange bolde i luften, aftaler, gøremål og pligter, og mange bruger lister for på den måde at skabe overblik.

4. Du husker det

Når vi skal huske alt fra tandlæge til telefonopkald, så hjælper det mange kvinder at skrive det ned, så man kan få tømt hovedet.

5. Du får struktur

Mange kvinder nævner også, at de får struktur i deres hverdag ved hjælp af listerne, for når de ikke bare har 10 gøremål kørende oppe i hovedet, men har det hele nedfældet på papir, så kan de bedre pinde ud, prioritere og afgøre, hvad der skal gøres først.

EKSPERTEN:

Kristine Koch er stresscoach og underviser i brugen af bullet journal, dvs. kalender, dagbog og to do-liste i ét. 90 procent af de fremmødte på hendes kurser er kvinder.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også