Klummeskribent Ditte Vallø

4 ting, frodige kvinder frygter ved frost

28. november 2018
af Ditte Vallø
foto: Nellie Møberg
Hver sæson har – som man siger – sine fordele. Men har du kurver, ved du, at hver sæson også sine har ulemper! Her får du Ditte Valløs bud på vintersæsonens største udfordringer for kvinder med kurver.

1. Vinterfrakke-forbandelsen

Som kurvet er det næsten umuligt at finde en vinterfrakke, der både kan holde dig varm og er klædelig. Derfor står man hver vin­ter med dette dilemma: Om man vil ligne Michelin-manden i en dynejakke, få fladmaste bryster i en vinterfrakke (eller endnu vær­re, et stort uni-bryst) eller fryse sin frodige røv af? Man bliver ret hurtigt træt af, at folk begynder at råbe op om Den Afskyelige Snemand og flygte, hver gang man vover sig ud i en snestorm. Fordelen ved det er dog, at de ikke genkender dig, og derfor ikke opdager, at det lige er dig, der går i så grim en frakke.

2.Vanvittig vintersport

For de fleste mennesker er det at kælke en romantisk vinter­sport, der bringer gode minder frem fra deres barndom, og får folk til at tænke på rødkindede, glade børn, der leger i sneen. For mig er det en aktivitet, der forvandler mit ellers bløde korpus til et dødbringende flæskemissil! Der får førnævnte rødkindede børn og uheldige forældre til at springe for livet. Hvis jeg derfor undlader selve kælkedelen (enten af egen vilje eller efter klager fra bekymre­de forældre), så er det ligesom bare at slæbe noget tungt op ad en bakke igen og igen, hvilket aldrig bliver rigtig sjovt.

LÆS OGSÅ: 10 ting, som kun os med store bryster forstår

3. Buttet Bambi på glatis

Det værste ved vinter er de isglatte veje. Når først man har fået sin kæmpe Michelin-frakke på og derfor ikke kan se, hvor ens fødder træder for uni-brystet (se under punkt 1), er det næsten umuligt ikke at glide og falde. Jeg frygter denne situation både på egne veg­ne, fordi det er ganske ydmygende at falde og ligge der og ligne en gigantisk 2-årig i en flyverdragt, der på grund af alt for meget tøj er ude af stand til at komme op (jeg har prøvet at redde situ­ationen ved at smile til forbi­passerende og lade, som om jeg bare lavede sneengle, men man bliver sgu noget kold på ryggen af at ligge en halv dag midt på fortovet)! Men jeg frygter det lige så meget på vegne af de mennesker, der er omkring mig, når jeg falder, og som derfor er i farezonen. Først kommer skriget samt lyden af noget massivt i bevægelse, nok noget nær lyden af et isbjerg, der kælver, og når de så vender sig, mødes de af synet af min krop, der kommer væltende eller (hvis jeg er uheldig og glider på en bakke) kommer trillende og samler mere og mere sne. Alle er bange for laviner og kan få panikangst ved tanken om at løbe fra noget, der kommer nærme­re og nærmere, eller for følelsen af at blive begravet under noget tungt uden at kunne trække vejret. Den fobi bliver jo til virkelighed for dem, jeg lander på, og ingen har lyst til at give andre mennesker en nærdødsoplevelse.

LÆS OGSÅ: Ditte Vallø: "Dette er et frirum for kurvede kvinder"

4. Kurvet kummefryser

Kurvede kroppe er ikke kun gode til at opbygge varme ved bevægelse, de er også utroligt gode til at lagre kulde, faktisk er fedt et utroligt isolerende materiale. Specielt min bagdel kan optage, afgive og holde på kulde i timevis (hvilket giver helt ny mening til udtrykket at være kold i røven). Min mand gider derfor ikke at ligge i ske med mig om vinteren, fordi det føles som at få 100 liter baconis lagt i skødet – og ingen mand har lyst til at se den effekt, det har på hans ”istap”.

 

PS. Her til slut må jeg advare dig, hvis du også er en del af hele ”Game of Thrones”*-bølgen: The White Walkers er virkelige! Du vil nemlig møde kvinder som mig, frodige, frosne og med meget blå øjne, der får alt i nær­heden af sig til at fryse til is! Fordi de hellere vil fryse end at iklæde sig grimme uformelige vinterfrakker. Og eftersom vi her i Norden må være seriens svar på slæg­ten Stark, er der kun én ting at sige: Winter is coming!! Så må man jo bare håbe på, at den også har varm kakao, ild i kakkelovnen og en god bog med.

* Tidens mest populære tv-serie, der ses af rigtig mange men­nesker, over hele verdenen.

Om skribenten: Ditte Vallø er 37 år, gift og mor til tre. Hun er coach og social media manager. Derudover er hun prisvindende modeblogger for kvinder med kurver på bloggen Marilyns Closet, foredragsholder og stylist. Følg hende på marilynscloset.dk