https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/december/droemmeliv-prim.jpg
Selvudvikling

3 tips til at skabe dit drømmeliv

19. december 2013
af Motivationskonsulent Charlotte Sommer
foto: Privat og All Over
Har du nogen gange svært ved at finde ud af, hvad du egentligt ønsker dig i livet? Motivationskonsulent Charlotte Sommer giver dig 3 hurtige tricks til, hvordan du kan skabe større klarhed og mere fokus omkring dine ønsker og drømme.

Dette er tredje artikel i serien om december måned - perfekt til opsamling og målsætning.

I denne artikel vil jeg give dig 3 tips til at skabe dit drømmeliv. Det starter nemlig med dig selv.

OM CHARLOTTE SOMMER

Charlotte Lotus Sommer er Oestrogens motivationskonsulent.

Hun er indehaver af virksomhederne charlottesommer.dk og businessbooster.dk.

Hun mener, at du fortjener at udleve dine drømme og leve livet for fuld udblæsning.

charlottesommer.dk fokuserer Charlotte på Positiv Energi, Power og Personlig Udvikling og her kan du få et positivt spark bagi.

businessbooster.dk kan du som selvstændig få hjælp til at booste din virksomhed, så du får flere kunder og højere omsætning.

1. Skab klarhed omkring dine ønsker
Spørg dig selv: "Hvis alt var muligt, hvad ville jeg så ønske mig?". Her er kunsten at holde lidt øje med, om dit svar bliver i overflademål som penge, ting, tøj osv. Disse ting er super fantastiske at have, men for at komme lidt dybere så spørg: "Hvad ville eksempelvis penge, ting, tøj osv. give mig?". Svaret kan her f.eks. være frihed til at rejse eller lign.

Leg med det.. Der er en ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Dog kan det være en god idé at skrive ned, så du får et overblik over dine drømme.

2. Lav et visionboard
Du skal bruge: Enten en opslagstavle eller et andet sted, du kan tape billeder, sætninger og lignende op på.
Dette værktøj er virkelig effektivt. Igen er der ikke nogen rigtig måde at gøre det på. Jeg vil dog her fortælle dig, hvordan jeg benytter visionboards. Først gennemfører jeg trin 1 for at skabe mere klarhed omkring, hvad jeg egentlig ønsker mig. Jeg leger med det. Drømmer, smiler, griner, opdager osv.

Derefter ser jeg på de ting, jeg har skrevet ned og går på nettet og finder skønne billeder, der kan symbolisere de ønsker og drømme, jeg er kommet frem til. Jeg bruger lidt tid på dette og vælger ikke nødvendigvis det første og bedste billede, men venter derimod til, jeg ser et billede, og det kilder i min mave. Det behøver ikke nødvendigvis være billeder, det kan også være tekst eller en artikel fra en avis. Jeg gemmer det, (printer/klipper det ud) og hænger det op, lige hvor jeg har lyst i huset. I perioder har der hængt sedler med citater rundt omkring i hele huset. Der har også hængt en smækker damekrop på mit køleskab. Kun fantasien sætter grænser.

3. Nyd dit visionboard og ret til undervejs
Dette er super sjovt. Jeg har to visionboards hængende på mit kontor. Jeg ser på dem i løbet af dagen. Læser de forskellige citater, jeg har hængt op og bliver igen og igen mindet om, hvor mange muligheder jeg har i livet. Engang imellem tager jeg ting ned fra boardet, gennemfører trin 1 og 2 igen og vupti, så er der et helt nyt visionboard på min væg.

Ovenstående 3 trin hjælper til at skabe fokus i dit liv og sørger for at du bliver mere klar over, hvor du er på vej hen, og hvor du gerne vil hen. På denne måde bidrager du meget mere til selv at være skaber i dit eget liv.

Bliv inspireret, leg, smid væk, tilføj, opdag nye ting, udvid dine horisonter. Du fortjener det.
I næste og sidste artikel: "Du har alle mulighederne foran dig" skal vi tale lidt om muligheder frem for problemer.

Glade hilsner
Charlotte Lotus Sommer


KEND DIG SELV - en introduktion til skyggearbejde

• Kunne du tænke dig bedre at forstå hvorfor du er, som du er - og gør som du gør?
• Længes du efter at vise flere eller andre sider af dig selv?
• Er du træt af at føle dig låst fast i en bestemt rolle?
• Vil du se, mærke, opleve og opdage hvordan du med skyggearbejde kan 'genopfinde' dig selv og træde ud i en ny - og stærkt forløsende - udgave af dig selv?

Læs også