Selvudvikling

11 superråd: Få det bedre med dig selv – LIGE nu!

af Christina Forsberg 29. marts 2019
foto: Shutterstock
Ja, ja, det er sexet at hvile i sig selv, men hvad gør man på en dag, hvor selvtilliden er lav? Prøv at følge disse 11 råd, og se, om du ikke straks får det bedre.

Det er slet ikke så svært, som du tror at få det bedre med dig selv ret hurtigt.

Disse 11 quick-fixes er værd at huske på, næste gang du ikke er på toppen over dig selv.

 1. Lav en positiv-liste

En af de bedste løsninger, hvis du har en selvtillidskrise, er at lave en positiv-liste, lige meget hvor kort den er. F.eks.: ”Mit højre øjenbryn har et fantastisk elegant svaj”. Når du fokuserer på dine styrker, finder du ud af, hvor meget godt, du egentlig har gang i.

 1. Bevæg dig!

I stedet for at se fysisk aktivitet som en byrde, så find ting, du elsker at gøre – som dans, pilates, yoga f.eks.  Find et hold, bevæg dig, og lad alle de gode endorfiner bevæge sig omkring i kroppen.

 1. Gå udenfor. Lige nu.

Alt for ofte er det at gå udenfor langt nede på vores to-do-liste. Men der er et stabiliserende element ved at være udenfor. Frisk luft, dybe indåndinger, fugle og træer – det minder dig alt sammen om din plads i verden. Vi deler alle denne jord sammen, vi er alle forbundet, og at være i naturen kan bringe dig i balance igen.

 1.  Udvid dine skønhedsstandarder

Instagram kan være et magtfuldt redskab til at få mangfoldiggjort dine skønhedsstandarder. Noget af det bedste du kan gøre for din mentale helse, er at begynde at følge kvinder, hvis kroppe ligner din egen og stoppe med at følge folk, der får dig til at føle dig underlig og i konkurrence. At være bevidst om hvem du følger online, og hvordan disse får dig til at føle dig tilpas, kan gøre undere for din selvfølelse.

 1. Lyt til rap

Hvorfor?

 1. Fordi det er fedt.
 2. Fordi forskere har fundet ud af, at det at lytte til noget tung bas måske har evnen til at få dig til at føle dig mere selvsikker.

Læs også: Husker du at være god ved dig selv? Tjek, hvor mange af disse 10 råd, du husker at følge dagligt

 1. Mediter

Meditation er ALTID en god ide. At slukke for din hjerne, sidde i stilhed og lade larmen øverst få ro er en fantastisk måde at få fokuseret din energi på og føle dig bedre tilpas med dig selv.

 1. Stå ret op

At stå i en magtfuld positur lyder som en udfordring i en modelkonkurrence, og det er det måske også, men det er også ideen om, at vi kan influere på vores selvværd med vores kropssprog. Og at stille sig rank op kommer på førstepladsen, når det handler om at føle sig mere selvsikker. Lad dine skuldre falde ned og skyd brystet frem med stolthed, når du føler, at din selvtillid daler.

 1. Gør noget klogt

At tørre spindelvævene af i din hjerne er en god ide, når du skal føle dig godt tilpas med dig selv. Hjernespil, som f.eks. sudoku, kryds-og-tværs, wordbrain, wordfeud eller solitaire er en fantastisk måde at holde dig skarp på. Og når du føler dig lidt nede, er det godt at vide, at du får et boost ved at gøre f.eks. et puslespil færdigt.

 1. Klæd dig festligt på – for ingenting   

Vi har en ide om, at vi kun skal klæde os festligt på til den STORE aften ude i byen. Men det er simpelthen ikke sandt. Hvis du føler, du godt kunne trænge til et boost, kan det redde dagen, at du tager lidt rød læbestift på, krøller håret og falder i svime over, hvor dejlig du er - og husk, du behøver ikke andres accept.

 1. Organiser noget

At gøre rent fjerner følelsen af fiasko. Ja, det kan lyde skørt, men en forsker fra University of Cologne opfordrede folk til at vaske hænder, efter at de havde oplevet at mislykkedes med en opgave. Han fandt ud af, at de, der havde vasket hænder, følte sig sikre på, at de ville fuldføre opgaven næste gang. Oprydning kan også gøre det. Prøv at rydde op i dit skab, måske vil du føle dig mere sikker efterfølgende.

 1. Tal med en, der får dig til at føle dig godt tilpas

Tal med din ven, kat, hund, hamster – en eller anden (eller noget), der får dig til at føle dig godt tilpas. Bring på bane, at du ikke har det så godt, og er det en sand ven, vil bare det at indrømme det over for en, du elsker, få en sten til at falde fra hjertet. Snart vil du klukke af grin og minde dig selv om, at du er en dronning.

Inspiration: Revelist