https://imgix.femina.dk/media/e1aa2dc4dca94de9a08c5cbeada88835.jpg
Selvudvikling

10 veje til at nå dit mål

10. januar 2012
af Annette Aggerbeck
Foto: Colourbox
Mange af os er hoppet ind i 2012 med et nytårsforsæt. Vi kaster os med stor iver ud i en større slankekur, begynder at løbe lange ture eller lægger cigaretterne på hylden. Men efter en periode med stor disciplin begynder det ofte at skride for os, og snart er vi tilbage ved udgangspunktet. Her får du råd om, hvordan du holder dampen oppe og når i mål med dit nytårsforsæt

Sæt dig et realistisk mål, som du virkelig ønsker at opnå. Det skal være tilpas interessant til, at du vil kunne nå det.

Vær specifik og konkret - sig f.eks. ikke, at du vil tabe dig, men gør det så specifikt som muligt ved at sætte antal kilo på, og læg en deadline.

Del gerne målet op i delmål, så du kan føle glæde, hver gang du er nået et skridt tættere på dit store mål.

Når du vakler, så spørg dig selv: Hvad er vigtigere for mig lige nu end at overholde min aftale med mig selv?

Øv dig i at blive bevidst om, hvorfor du handler, som du gør. Lær dig selv at erstatte dine automatiske handlinger med bevidste valg. Vælger du f.eks. at spise et stykke chokolade, selv om du vil tabe dig, så find ud af, hvorfor du gør det, og tænk på, om du kan gøre noget andet, der fører dig tættere på dit mål.

Bring glæde og nydelse ind i dit projekt hver dag, for så er det lettere at forblive motiveret.

Overkom eller minimér dine forhindringer, og glæd dig over og anerkend dig selv for dine præstationer undervejs.

Alliér dig med en god veninde, din kæreste, en coach eller en anden, der kan støtte dig på vejen mod dit mål.

Evaluér undervejs, så du bliver klar over, om din indsats bærer frugt. Husk også at vurdere, om du nyder vejen mod målet - hvis ikke, hvad kan du så gøre for at opnå mere nydelse?

Husk at fejre dine succeser! Beløn dig selv med noget, du virkelig har lyst til, uden at det forstyrrer dig på din vej mod målet.

Hvor stor er din kampgejst for at nå din drøm

Sådan klarer du en stresset hverdagLæs også