https://imgix.femina.dk/media/21d67476fdc54ecca1eca2b66e8705e7.jpg
Selvudvikling

10 tips til at nyde dine pauser

8. oktober 2009
af Mette Andersen
Foto: Shutterstock
Ufrivillig ventetid, som irriterer og stresser os, når vi pisker derudad for at holde dagens tidsplan, kan også betragtes som en kærkommen minipause forbeholdt ren afslapning uden plan og mål. Få gode råd til at udnytte pauserne her.

I stedet for at føle venten som det rene tidsspilde og blive stærkt irriterede over at blive stoppet af myldretidstrafik, vente på den forsinkede bus eller stå og hænge i Netto-køen, kan de uventede pauser bruges positivt - når vi ikke kan gøre noget ved problemet alligevel.

Her får du 10 tips, der kan gøre ventetid til kvalitetstid.

1. Smalltalk i køen

Tal om løst og fast med andre i køen, når du alligevel står og venter i supermarkedet, biografen eller cafeen. Det er hyggeligt, og hvis du ikke er så god til at sludre med fremmede, er dette et perfekt og uforpligtende sted at øve sig. Har du en positiv indstilling, løfter det humøret og forøger energien hos dig selv og de andre.

2. Hjælp de andre

Vær betænksom over for andre: Tilbyd en mor med et træt barn, en gangbesværet eller en med kun lidt i sin kurv at komme foran dig i køen, hvis du står med en bjerg af varer i vognen.

3. Snak med familien

Har du børnene eller kæresten med, så få en rar og afslappet snak med dem - noget som det måske kan knibe med at nå til hverdag.

4. Kærlig hilsen sms

Send sms'er med komplimenter eller andre positive tilkendegivelser til dine børn, kæreste og/eller veninder. Det luner - og er dejligt at skrive.

5. Ring om aftaler

Ring korte beskeder for at lave aftaler med dine børn eller din kæreste eller aftal en biograftur med veninderne.

6. Skriv ind i bogen

Planlægning kan ske i en lille lommebog eller på en notesblok. Ventetiden kan også bruges til at prioritere, hvad der er vigtigt, og sortere det uvigtige fra. Skriv også tanker ned bare for at tømme hovedet, uden at det behøver være struktureret.

7. Lær af cd'er og P1

Brug tiden i bilkøen eller i det forsinkede tog til at suge til dig og lære mere. Læs, put uddannelses-lydbøger med sprogkursus eller personlig udvikling i cd-spilleren, gå på nettet efter info eller hør P1 om noget, der interesserer dig.

8. Se dig omkring

Iagttag andre mennesker og lad dig underholde ved at se, hvordan de opfører sig. Lad dig måske inspirere af deres tøjstil og kropssprog og forestil dig, hvilke historier de gemmer på. Uden at øvelsen har noget bestemt formål.

9. Øv dig i »pyt«

Er du utålmodig, stresset og irriteret over en kø, som du ikke kan stille noget op imod, så øv dig i at sige »pyt« - og mene det! Det er en god træning i at dæmpe og håndtere stress.

10. Find fem fordele

Find fem positive ting (frem for fem fejl!), du kan lide og er tilfreds med ved dig selv eller dit liv lige nu. Det har en afslappende virkning.

Læs også