Paprika Steen
Liv

Paprika Steen efter hjernetumor: Synet er påvirket

7. oktober 2022
Af Kristian Ruhe Thorsen
Foto: Martin Høien
Skuespilleren Paprika Steen er blevet halvblind af den knude, som hun fik fjernet.

I tre år var Paprika Steens syn blevet værre og værre, men øjenlægen havde bare sagt, at det skyldtes ganske almindelig forkalkning.

Først da hun forsøgte at spørge en anden læge, kom han med en god og en dårlig nyhed: Den dårlige var, at skuespilleren havde en stor tumor siddende på synsnerven, og at hun ville blive blind på det ene øje, hvis ikke den blev fjernet med det samme.

Den gode nyhed var, at tumoren ikke var kræft.

– Min bror Nikolaj, som var gået med mig, blegnede og blev helt ude af den. Jeg havde en tumor på størrelse med et jordbær, men denne fantastiske læge, som skulle operere mig – der er tre i verden, som er bedst til det, og han er én af dem – var så nøgtern og pragmatisk, at han fik mig til at falde til ro, fortæller Paprika til Filmmagasinet Ekko.

Frygter at blive gammel

Operationen gik da også efter planen, men den 57-årige skuespiller har alligevel fået varige mén.

– Jeg har 30 sting i hver side under mit store hår og fik at vide, at min tumor ikke var dødelig. Mit ene øje er halvblindt i dag, men jeg har briller, og det skal nok gå alt sammen, siger hun i magasinet. For et år siden droppede "Paps" de lykkepiller, hun ellers havde været på i 17 år. Og hun har det stadig godt, lover hun.

End ikke dødsangst har sneget sig ind på hende.

– Jeg har til gengæld en frygt for at blive gammel og grim, afslører skuespilleren og instruktøren, der for tiden barsler med filmen "Fædre og mødre" som har premiere i november.

Denne artikel blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også