Moneymum: 3 tips til en prisvenlig sommerferie
Annonce
Liv

Moneymum: 3 tips til en prisvenlig sommerferie

10. juli 2024
Annonce for Cashback i partnerskab med Visa
Sommerferien banker snart på døren, og det er igen blevet tid til at nyde samværet med dem, vi holder af. Her får du tre tips til, hvordan du kan skabe luft i økonomien over sommeren.
https://imgix.femina.dk/2024-07-10/449740983_346575115152659_3644858123367139195_n.png

Jagten på de gode sommerferieminder er for alvor sat ind, og for de fleste kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Derfor har vi allieret os med Pernille Oldgaard, som du måske allerede kender fra Instagram, hvor hun går under navnet Moneymum med 75.000 følgere.

Pernille er kendt for sit lærerige og inspirerende univers, hvor hun hver dag guider sine følgere til, hvordan man kan blive endnu bedre til at skabe økonomisk overblik.

Her kan du læse om hendes bedste tips og sparehacks til, hvordan man kan skabe en skøn og mindefuld sommer – uden det behøver at koste en formue.

1. Lav en ferieopsparing

Moneymums første gode råd er, at vi skal blive bedre til at huske at lave en ferieopsparing.

– Det er vigtigt, at man tager højde for ferieudgifterne i sit budget, og at man vælger at prioritere det. Vi har ofte en tendens til at glemme de fremtidige udgifter, og så er det, at vi kommer til at bruge pengene på andre ting, siger hun.

I det store billede er det altså en kæmpe fordel, hvis vi allerede i starten af året vælger at øremærke de penge, der skal bruges til årets ferieoplevelser. På den måde har vi nemlig både noget vi kan gå og glæde os til – samtidig med at man sagtens kan gøre selve opsparingsprocessen til et sjovt fælles projekt.

– Du kan med fordel give dig selv en challenge. Lav for eksempel et ugentligt madbudget, og prøv så at handle ind for bare lidt mindre. De penge, der så er tilbage på madkontoen hver uge, kan man med fordel overføre til ferieopsparingen.

– På den måde går der også lidt sport i, hvor mange penge man kan nå at spare op – og ofte skal der faktisk ikke meget mere til. Man kan i hvert fald nå ret langt ved at give sig selv belønninger, og ved at få en succesoplevelse over, at ”Fedt mand! Nu brugte vi ikke det hele."

På samme måde anbefales det også, at man kan gøre noget så simpelt og smart som at sætte pantpengene ind på ferieopsparingen, sælge ud af de ting, man ikke længere bruger eller sætte oplevelser på sin ønskeliste.

2. Brug CashbackmedVisa.dk til at spare penge i sommerferien

Da vi spurgte MoneyMum til råds om, hvilke apps, hun bruger til at spare penge i ferien, fremhævede hun CashbackmedVisa.dk-appen som en nem og oplagt mulighed for både at opnå besparelser og finde inspiration til ferieaktiviteter.

CashbackmedVisa.dk er en gratis app, der automatisk sikrer, at du sparer en procentdel af dine køb op, når du f.eks. bruger dit Visa-kort til at købe billetter eller årskort hos København ZOO, Tivoli, Ree Park, BonBon-Land, kanalrundfarten, biografer og meget mere.

https://imgix.femina.dk/2024-07-04/saldo_femina.png

Du kan hente appen gratis her.

- CashbackmedVisa.dk-appen er jo genial, fordi den ikke kun sparer penge op for dig, men også inspirerer til sjove familieaktiviteter i ferien. I appen finder du over 1.500 butikker, restauranter og webshops, hvor du kan få cashback, og dit Visa-kort fungerer som fordelskort, så du behøver ikke at gøre noget aktivt for at få dine besparelser - det sker helt automatisk, siger MoneyMum og tilføjer:

- Hvad der gør appen ekstra smart, er muligheden for at overføre de opsparede penge til din bankkonto. På den måde kan du bruge pengene på flere ferieoplevelser eller andre opsparingsmål. Og hvis du endnu ikke har booket hotel til sommerferien, tilbyder appen også en rejseplatform, hvor du kan få op til 40 % af hotelprisen tilbage i cashback på tusindvis af hoteller over hele verden.

3. Planlægning og overblik

Der er mange måder man kan gøre ferien endnu billigere på – men ifølge Moneymum handler det i høj grad om overblik og planlægning. I sidste ende er det vigtigste nemlig, at vi er bevidste om, hvordan vi bruger vores penge.

– Planlægning betyder ekstremt meget, og her kan det faktisk også godt betale sig at kombinere betalingsting med noget, der er gratis. Man kan sagtens krydre de gratis oplevelser med noget, der er fedt, og som man gerne vil bruge penge på.

– Hvis vi skal kigge efter gratisoplevelser til børnefamilier, så er legepladser jo for eksempel altid et hit, ligesom en tur på stranden eller forskellige naturoplevelser også kan være superhyggeligt. Man kan også med fordel lave nogle aktiviteter med sine venner som sammenskudsgilde, gåture, låne et sommerhus eller måske bytte bolig.

– Det vigtigste er, at når vi endelig vælger at bruge penge på en ferieoplevelse eller en god restaurant, så skal vi huske at give os selv lov til at nyde det. Og ved at have overblik og blive bedre til at huske ting som at tage solcremen og ispindene til stranden med hjemmefra, jo flere oplevelser kan vi i sidste ende få for pengene.

Sådan virker CashbackmedVisa.dk

CashbackmedVisa.dk-appen er gratis, og giver dig automatisk en procentdel af købet tilbage, hver gang du shopper hos de tilknyttede samarbejdspartnere. For at komme i gang med at optjene cashback skal du starte med at oprette en profil i appen og tilmelde dine Visa-kort.

Her kan du se, hvordan du kommer godt i gang:

  1. Tilmeld dine Visa-kort: For at kunne optjene cashback, skal du oprette dig og registrere dine Visa-kort i appen. Du kan både tilmelde Visa debitkort, Visa Kreditkort og Visa/Dankort.
  2. Brug dit Visa-kort, og shop som du plejer: Når du har tilmeldt dig med dit Visa-kort, kan du se frem til at få cashback på dine køb. Det kan du få hos hele 1.500 butikker, webshops og restauranter. For at optjene din cashback, skal du huske at betale med Visa, når du handler.
  3. Udbetal din cashback til din konto: Når du har optjent mere end 100 kroner, kan du gebyrfrit udbetale beløbet direkte til din bankkonto. På den måde kan du bruge pengene på lige præcis det, du har lyst til.

Cashback er altså en god mulighed til dig, der drømmer om at samle dine rabatter og have alle dine fordele lige ved hånden.

Du kan finde appen her.

Læs også