Kære brevkasse
Liv

Min kæreste vil gerne have børn, men hvordan finder jeg ud af, om jeg vil?

21. juni 2024
Af redaktionen
Foto: Illustration: Thit Thyrring
femina updates skribenter svarer hver uge på ét brevkasse-dilemma om alt fra parforhold og dating til venskabsjalousi og familiefejder. Hvert udvalgt dilemma får to svar. Vi lover at svare kærligt og ærligt!

Kære brevkasse

Jeg har aldrig haft den store lyst til at få børn, og jeg ved ikke, om jeg nogensinde får det.

Det har altid været helt fint. Indtil nu hvor jeg har fået en kæreste. Han vil nemlig gerne have børn.

Jeg har i lang tid været åben for, at jeg måske fik lyst til det en dag, men nu går jeg og bekymrer mig lidt for, at hvis lysten opstår, så er det måske ikke helt min egen.

Måske den så udspringer af, at jeg gerne vil være sammen med min kæreste og delvist opfylde hans ønske.

Hvis lysten opstår, hvordan mærker jeg så efter, om det er min egen lyst? Og kan jeg overhovedet det?

Kh den måske fremtidige mor?

Send os dit dilemma

Skriv dit "Kære brevkasse"-dilemma til brevkassen@femina.dk eller i vores DM på Instagram @feminadk

Svar 1

Kære måske fremtidige mor,

Mange tror, at de skal mærke en eller anden direkte forbindelse mellem livmoder og hjerne. Men signalet er altså ikke altid så klart.

Når du ikke mærker et klart signal, synes jeg, du skal give det tid – og bede din kæreste om at være tålmodig og ikke presse på.

Du har gået en stor del af dit liv og haft det fint med tanken om, du måske ikke skulle have børn – uden helt at afskrive det – så det må være en stor mundfuld pludselig at have en kæreste, der ligefrem drømmer om at få børn.

Du skriver, du er nervøs for, om du bliver påvirket af din kærestes lyst til at få børn. Men jeg tror, at hvis du en dag mærker en ”lyst” der ikke kommer indefra, vil det nærmere føles som et ydre pres. Og så vil du mærke, at noget er galt.

Kommer lysten derimod indefra, må det gerne være helt små signaler, og de må gerne føles forvirrende. Du behøver ikke matche hans skrukhedsniveau, for at blåstemple din egen lyst til at få børn med ham.

Opstår lysten ikke om nogle år, må I tage en snak om, hvad I gør derfra. Men start med at give dig selv tid. Du behøver ikke vide det endnu.

Hilsen Sigrid Glavind 

SoMe-journalist. Keder mig, når jeg ikke står midt i en renovering og klager over mangel på søvn, når jeg gør. Typen, der køber en kat, fordi jeg ikke må have en hund. Jeg er bange for katte.

Svar 2

Kære - måske - fremtidige mor,

At få børn er ikke nogen rationel beslutning. Ud fra de fleste parametre giver det i 2024 ikke rigtig nogen mening. Især ikke for kvinder.

Det er hårdt arbejde - nybagte forældre mister 44 dages søvn alene det første år af et barns liv (!). Det er hamrende dyrt - og kvinder, der får børn bliver over en bred kam ramt mærkbart på deres lønniveau. Og så er det super dårligt for klimaet.

Alligevel vil rigtig mange mennesker - inklusiv mig selv - påstå, at det er det absolut mest værdifulde, de har gjort i deres liv.

Jeg vil råde dig til at parkere din kærestes og dine omgivelsers forventninger til dig på sidelinjen. Jeg ved, det er svært, men prøv at forestille dig et realistisk liv med børn - virker det tiltalende?

Det er i sidste ende kun dig selv, der kan mærke, hvad der er rigtigt for dig. Men det kan du også godt. Tro på, at den beslutning, du træffer, er den rigtige beslutning for dig - og vent med at træffe den til du er klar.

Hilsen Anne Wittorff Rusbjerg,

Chefredaktør med to børn, et søvnunderskud på størrelse med Grand Canyon og tøj fyldt med permanente pletter.

Læs også