https://imgix.femina.dk/media/article/mette_reissmann.jpg
Liv

Mette Reissmann oplevede sexisme på Christiansborg: “Skal vi ikke holde Mette og voldtage hende på skift?”

17. september 2020
af
Caroline Wilms. Foto: Morten Mejnecke
Mette Reissmann er en blandt flere politikere, der nu står frem og beretter om sexistiske oplevelser på Chrisiansborg.

“Skal vi ikke holde Mette og køre op på 3. sal og voldtage hende på skift?” Sådan sagde den ene mand til den anden, da de kørte i en elevator på Christiansborg med Mette Reissmann, der er erhvervsjurist, tv-vært og tidligere folketingsmedlem. Hendes svar beskriver hun som "?!!!!?!!!". Den anden manden svarer: "Jeg tror, at jeg står af her". - Det er svært at komme kulturen omkring uacceptabel sexistisk adfærd til livs, når det finder sted i landets lovgivende forsamling. - Det er selvfølgelig ikke i orden! Jeg har selv oplevet helt langt ude sexistiske kommentarer fra mine mandlige kollegaer fra andre partier end mit eget. Alder er ikke en hindring, kan jeg sige. Hverken deres eller min alder, skriver Reissmann på sin Facebook-profil. Det er ikke den eneste gang, at Mette Reissmann har været offer for sexistiske bemærkninger. . I Facebook-opslaget kommer hun ind på en episode, hvor hun mødte op til forhandlinger i Transportministeriet i stedet for transportordføreren, hvor en mandlig kollega kvitterede med bemærkningen: “Nå, men så har vi også noget kønt at kigge på”.

Sexisme findes også på Christiansborg

delte

Det gjorde hun, da hun, som den eneste på det tidspunkt, valgte at udtale sig om en 12 år gammel sag, hvor den nuværende socialdemokratiske udenrigsminister, Jeppe Kofoed, der på daværende tidspunkt var 34 år, havde sex med en 15-årig ungdomspolitiker.

I opslaget deler hun en personlig historie om, hvordan hun selv er blevet udsat for sexisme af en tidligere chef. Derudover lægger hun op til, at vi skal gøre op med den rådne kultur, der også er at finde på Christiansborg.

Flere kvinder, der har eller har haft deres gang i Christiansborg, har efterfølgende rakt ud til hende og fortalt om deres personlige historier med sexisme.

Flere står nu frem

Flere kvindelige folketingsmedlemmer har nu valgt at tage bladet fra munden og fortælle om deres oplevelser med sexisme.

Heriblandt Radikale Venstres Lotte Rod.

- Jeg har fjernet hænder fra mine lår, og jeg kan nævne flere eksempler på upassende berøringer, fortæller hun til DR.

- Faktisk er oplevelserne så almindelige, at "man har trukket på skuldrene af det".

Hun har oplevet sexismen, siden hun startede i Radial Ungdom, og det har fulgt med i hele hendes politiske karriere.

- Det er meget de samme mænd, der har gjort det ved mange kvinder. Mønstret er, at det er mænd, der er ældre og har magt. Og det går ud over unge kvinder, siger hun.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også