Tinder_parforhold
Kærlighed og sex

Tinder forudser fem tendenser for fremtidens dating - og der er særligt to ting, vi glæder os til at slippe for

25. maj 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: HBO Max
Datingappen Tinders nye rapport peger på fem konkrete forhold, der vil forme fremtidens dating – og de fylder allerede nu.

Det er i dag næsten mere undtagelsen end reglen at have mødt sin udkårne digitalt.

Særligt siden datingappen Tinder så dagens lys for over 10 år siden, har måden hvorpå vi både dater og opfatter forhold på ændret sig markant.

Derfor har mange menneskers prioriteter, når det gælder kærlighedsjagten, også ændret sig i takt med tidens strømninger. Og nu viser en ny rapport fra Tinder, hvordan tendenserne i samfundet afspejler sig i den måde, vi dater på og giver dermed et bud på, hvordan fremtidens dating vil tage sig ud.

Ifølge Tinders ekspert i relationer, Paul C. Brunson, er der nemlig fem helt konkrete tendenser, som vil sætte sine tydelige præg på digital dating for fremtiden – og de er måske ikke så overraskende igen.

1. Mere succesfulde ægteskaber

Med udgangspunkt i tidens fokus på mentalt helbred, individuel velvære og tydelig kommunikation, baner generation Z vejen for sundere forhold ifølge Paul C. Brunson. Og det på trods af at ægteskab som endeligt mål for dating på Tinder ligger helt nede på en 10.-plads over de mest søgte ting blandt de 18-25-årige brugere.

Om rapporten 'The Future of Dating 2023'

Tinders 'The Future of Dating 2023'-rapport bygger på omfattende data indsamlet blandt Tinders brugere i alderen 18 til 25 år og 33 til 38 år i USA, Storbritanien, Canada og Australien mellem januar 2020 og april 2023. Du kan læse den fulde rapport her.

“De (generation Z, red.) er mindre interesserede i ægteskabet end tidligere generationer, og de foretrækker at fokusere på at skabe et fuldendt liv,” påpeger Paul C. Brunson og understreger, at succesfaktoren for et godt liv ikke nødvendigvis afhænger af at blive gift.

2. Det er alt eller intet

Ud med begreber som "breadcrumbing" og "ghosting" – endelig! – og ind med dit hele jeg. Det er med andre ord ikke længere nok at give en smule af dig selv hen ad vejen, når du dater. Du skal i stedet turde give mere af dig selv fra et tidligere stadie og glemme de dating-regler, som mange millenials ellers har tillært sig.

“Den yngre generation udfordrer de traditionelle dating-normer, får dating til at passe ind i deres hverdagsliv ligesom de prioriterer og lægger vægt på deres matches mentale helbred,” fortæller Paul C. Brunson.

Det er også tydeligt i rapporten, hvor det fremgår, at hele 75 procent af Tinders brugere i alderen 18-25 år finder et match mere attraktivt, hvis personen arbejder på sit mentale velvære – og det vil de gerne høre om.

3. Den empatiske og sunde maskulinitet vinder frem

Den traditionelle forståelse af, hvad en mand er, bliver også for alvor udfordret – særligt når det gælder dating. Det baner vejen for en ny form for forståelse af, hvad maskulinitet er i fremtidens jagt på sin udkårne, hvor emotionel intelligens stadig vægtes højere og højere.

For yngre mænd i dag er empati, sårbarhed og autenticitet vigtige faktorer, der bliver set som styrker frem for svagheder, fortæller Paul C. Brunson.

4. LGBTQIA+-kærligheden vil blomstre

Den nye generation har en langt mere flydende forståelse af, hvad køn og seksualitet er. Det skinner igennem flere steder i samfundet, men særligt også på dating-scenen.

På Tinder er personer mellem 18 og 25 år, der identificerer sig som LGBTQIA+-person, mere end fordoblet over de seneste to år, mens 29 procent fortæller, at deres seksualitet er blevet mere flydende over de seneste tre år.

“LGBTQIA+-forhold vokser støt takket være generations Z’s åbne og inklusive tilgang til køn og seksualitet,” siger Paul C. Brunson.

5. "Inter"-forhold vil fylde mere

Landegrænser er ikke længere en hindring, når det gælder dating. Med sociale mediers evne til at forme relationer på tværs af alt fra nationaliteter til religioner, vil flere og flere indgå i det, der kaldes "inter"-forhold, hvor ens match ikke kommer fra samme baggrund eller land som en selv.

“Tendensen indikerer en stigende grad af den globale accept af diversitet og inklusivitet blandt yngre mennesker. Så et skifte af den størrelsesorden vil forventes at forme fremtidens dating og forhold markant,” forklarer Paul C. Brunson.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også