sex
Kærlighed og sex

Stil dig selv spørgsmålet: Hvorfor har jeg sex?

3. august 2017
af Sara Skaarup, redigeret til web af redaktionen
Foto: Panthermedia
Overskygger jagten på orgasmens tinder nydelsen i øjeblikket, når vi har sex? Feminas sexolog ser nærmere på, når sex bliver et projekt.

Sexolog Sara Skaarup reflekterer over orgasmejagt under sex

Sex skal ikke være et projekt. Medmindre man gør det til et projekt for sjov for at udforske sig selv og i fuld samstemmighed – så kan det være fint nok. Det er spændende at prøve alting én gang, så hvis det at opleve simultanorgasme er noget, I er nysgerrige på, så efterstræb det dog. Men gør det ikke til dogme.

Om det er en god eller dårlig idé at stræbe efter nye oplevelser seksuelt, hænger i det hele taget sammen med, hvad man grundlæggende oplever er pointen med at have sex: Mest mulig nydelse i form af orgasmer? En dyb forbindelse? Ekstatiske tinder?

Ja, det lyder dejligt, når man hører om kvinder, der bare får den ene orgasme efter den anden, og par, som stiger og stiger mod tinderne sammen og kulminerer i fælles orgasme. Og det kan være sjovt og fedt og frækt at lave orgasme-maraton eller opleve fyrværkeriet i at få orgasme samtidig med din partner. Men det er ikke sjovt at jage noget på den arena, hvor man gerne skulle kunne være allermest sig selv og altid nok. For når man jager, er man pr. definition i en mangeltilstand og ”næstbedst”, indtil det ønskede indtræffer.

LÆS OGSÅ: 7 tips til at blive mere nærværende under sex

To modsatrettede størrelser

Multiorgastisk er du, når du kommer flere gange i streg eller i samme frekvens. Essensen er, at det skal komme af sig selv. Det kan de fleste kvinder opnå, i det mindste for egen hånd. Men sagen er den, at alt, hvad du presser frem, er, nå ja: Forceret. Så er der igen noget, der er bedre end noget andet, noget, man ”helst skal”.

Og når det kommer til samtidigt klimaks ... tja. Der kan siges lige så mange gode ting om at komme den ene gang efter den anden. Er du ved at forsvinde i din egen eksplosion, går du jo glip af at nyde din mands klimaks til fulde, og vice versa. Desuden har rigtig mange kvinder svært ved at opleve fuld nydelse, hvis de ikke kan gå ind i sig selv på et afgørende tidspunkt, og det kan være svært, hvis du samtidig føler dig ansvarlig for at time også hans orgasme.

Både fysisk og mentalt er det umuligt at gøre sig umage og slappe af samtidig: Det målrettede gear og det fleksible er modsatrettede størrelser. Du kan med andre ord ikke være på jagt efter noget særligt og åben for alle nuets muligheder samtidig. Så hvad vil du helst?

Der er så mange felter i et kvindeliv, hvor vi strenger os an, yder og føler, at der er idealer at leve op til. Gør ikke sengen til endnu et sted, hvor du – eller I – skal præstere. Er du i tvivl om, hvorvidt det allerede er sket, så prøv at mærke efter, hvor afslappet du er, når du har sex.

Læs også