Guide til hvordan du får en sprøjteorgasme
Kærlighed og sex

Sprøjteorgasme guide

27. januar 2014
af Tidens Kvinder
Hvordan gør man, kan alle kvinder få en sprøjteorgasme, og hvor kan man lære teknikken? Det er nogle af de typiske spørgsmål der kommer, når snakken falder på sprøjteorgasmer.

Den første omtale at sprøjteorgasme, også kaldet kvindelig ejakulation, kommer helt tilbage fra Aristoteles omkring 300 f.Kr. og i renæssancen henviste den italienske anatomiprofessor Realdo Colombo, til kvinders ejakulation i hans arbejde omhandlende funktionen af klitoris.

Det var ikke før 1670 at der kom en mere detaljeret forklaring af kvindelig ejakulation, hvor Reinier De Graaf der var læge i Holland, lavede en indgående analyse af det følsomme område langs forsiden af skedevæggen – det omtalte han som den kvindelige prostata. Her nævnte han en slags kvindelig væske der “bruste ud” og som “kom i et stort væld”, når kvinden blev seksuel opstemt.

Læs også om sandheden om en sprøjteorgasme her.

Den tyske gynækolog Ernst Gräfenberg navngav i 1950 under sin søgen efter de vaginale lystcentre dette område som G-punktet. På trods af at G-punktet og ejakulationen altså er blevet “opdaget” og beskrevet op til flere gange gennem historien, kom der først så småt gang i den videnskabelige forskning i 1980’erne hvor bestseller-bogen “The G-Spot” fik opmærksomheden til at vokse omkring emnet.

Hvad sker der når man får en sprøjteorgasme?

Sprøjteorgasme kaldes også springvandsorgasme, vådorgasme, mm. (eng.: squirting, gushing) og er en form for orgasme, hvor der udskilles en betydelig mængde klar væske fra kvindens skede. Det er stadig delte meninger om, hvor væsken stammer fra, og hvordan selve ejakulationsprocessen fungerer. De fleste forskere er dog enige om, at ejakulationen fra en sprøjteorgasme kommer fra nogle kirtler, der er placeret på skedevæggen. De kaldes skenes kirtler og er en slags kvindelig udgave af mandens blærehalskirtel, der producerer det meste af hans sædvæske. Selve ejakulationen er forskellig kvinder imellem. Den kan variere fra en noget kraftigere skedesmørelse eller sivende udskillelse af væske, til en decideret udsprøjtning.

Mange undrer sig om hvorvidt der er tis der kommer ud når man får en sprøjteorgasme. Det er det altså ikke, væsken fra en sprøjteorgasme er en klar og neutralt smagende basisk væske, der på ingen måde er skadelig.

I humør til noget frækt? Gå på opdagelse i alle vores erotiske noveller her

Kan alle kvinder få en sprøjteorgasme?

Det menes, at langt størstedelen af kvinder med den rette træning er i stand til at få en sprøjteorgasme. Nylige studier blandt kvinder viser at:

  • 54-60 % har oplevet en form for sprøjtning i forbindelse med orgasme
  • 13 % får sprøjteorgasme indimellem, dog ikke så ofte
  • 6 % har regelmæssigt kraftige sprøjteorgasmer

Teknikken

Bjarne er en af landets mest erfarne sprøjteorgasme eksperter, og han har blandt andet været i Sexministeriet på DR2 (Se videoen herunder), for at demonstrere sin effektive sprøjteorgasme teknik. Hemmeligheden bag sprøjteorgasmerne er, at G-punktet bliver stimuleret meget kraftigt. Bjarne forklarer:

– Kvinden skal ligge på ryggen med benene oppe, så hun ikke kan stemme imod på gulvet og bedre kan slappe af i underlivet. Manden sidder på siden af hende, så han kan “låse” i hvert fald det ene af hendes ben i den stilling. Hvis man ikke har en 3. person som hjælper, kan hun selv holde sit andet ben i den position.

Hygiejne er essentielt

Det er vigtigt med en god hygiejne hos kvinden, men især også hos partneren, der skal give hende en sprøjteorgasme. Rene hænder og rene, velplejede og nyfilede negle er et must. Det er også altid en god idé at bruge godt med glidecreme eller anden smørelse. Og det er vigtigt, at kvinden drikker rigeligt med væske både før og efter, så hun ikke dehydrerer. Med sin lange- og ringfinger skal partneren nu finde kvindens G-punkt, der føles som et lidt svampet, ru område ca. 4 cm oppe i skeden. Hvis han er i tvivl om, hvor det er, kan hun med fordel hoste eller grine, for så vil han kunne mærke det bevæge sig. Når punktet er fundet, skal han bevæge fingrene op og ned i et adstadigt tempo.

Når der opstår en svuppende lyd fra hendes skede, er det tid til at sætte tempoet op, og det er hér, partneren skal være vedholdende (og have stærke underarme). Han skal nu bevæge underarmen op og ned i et turbo-tempo, mens han stadig stimulerer G-punktet. Denne bevægelse kan føre til, at kvinden føler, at hun skal tisse, men det skal hun som regel ikke, så fortsæt, og kombiner det med at presse let på kvindens kønsben. Så skulle der gerne være bonus i form af en sprøjteorgasme.

Fem trin til en sprøjteorgasme

Hanne og Antonin Rustwijk er indehavere af kursusvirksomheden ”Nyt liv nu”, der udbyder hands on kurser i sprøjteorgasme, eller A & G-punkts sprøjteorgasmer, som de også kaldes. Parrets erfaring i sprøjteorgasme er en kombination af det de selv har eksperimenteret sig frem til, suppleret af masser af læsning og erfaringer fra de talrige sprøjteorgasmer de har oplevet og leveret.

De har samlet deres sprøjteorgasme viden i en slags fem-punkts-program, der, hvis det udføres efter “køreplanen”, helt sikkert vil føre til, at kvinden kommer i en sprøjteorgasme. Du får trinnene herunder:

Sådan gør du

  1. Først skal kvinden bringes til at slappe helt af, ved at manden nusser hende blidt i bl.a. ansigtet, på maven og på baglårene.
    – Det giver tryghed og ro til kvinden, og hun kan mærke, vi ikke har travlt. Hun får en følelse af nærhed, og hun kan slippe tankerne og bare være til stede, forklarer Antonin.
  2. Næste punkt er at slikke hende langsomt med en flad tunge. Her er det vigtigt, at man rammer så mange kontaktpunkter som muligt, og at man gør det virkelig langsomt og holder pauser. På den måde når kvinden virkelig at følge med.
  3. Næste trin er at stimulere G-punktet med fingrene. Antonin demonstrerer ved at væder sine fingre i munden, før han på en lermodel demonstrerer, hvordan de skal vibrere mod G-punktet. Herefter lader han fingrene hvile mod G-punktet, så han holder om det – for igen at skabe en form for tryghed og ro.
  4. I den næste fase skal manden veksle mellem at vibrere med fingrene og holde om G-punktet. Kvinden vil nu føle velvære, varme og ophidselse brede sig i kroppen, og når han vurderer, at hun er tilstrækkeligt tændt, skal han skifte stilling og gå i gang med at stimulere G-punktet mere målrettet for at bygge sprøjteorgasmen op.
  5. Sidste fase handler om at afslutte godt. Varme, tryghed og intimitet forlænger den intense oplevelse det er at få en sprøjteorgasme. Antonin forklarer:– Når man så har ført hende helt i mål, og hun har været oppe at flyve, så skal man lige sørge for at bringe hende ned igen…
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også