https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/elsk-dig-selv-prim.jpg
Kærlighed og sex

Sexolog: Kvinder, elsk nu jer selv!

12. juli 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over og PR
Hvorfor ønsker flere og flere kvinder at pumpe deres krop fuld af plastik og nervegift? I ødelægger jer selv, og plastik gør hverken dig eller dit sexliv bedre, lyder opråbet fra sexolog Jakob Olrik. Nyd i stedet den alder, du har!

Hver sjette dansker overvejer plastikkirurgi! Det viser en Gallup-undersøgelse, som Berlingske fik foretaget sidste år. Hver sjette! Selv hvis man tager med, at der selvfølgelig er nogle, der har behov for en operation af rent lægelige årsager, så er det rigtig, rigtig mange, der drømmer om større bryster, fastere baller, strammere mave, glattere ansigt, større læber… Ja, fortsæt selv listen. Der er jo snart ikke dét, du ikke kan få rettet til, hvis du ønsker det.

KVINDE, KEND DIN MAND!

  • Jakob Olrik er bl.a. forfatter til bogen "Kvinde, kend din mand", hvor han i et let og underholdende sprog - krydret med masse af egne oplevelser - guider os kvinder igennem det underlige fænomen, der kaldes mænd.
  • Hen over hele sommeren kan du hver fredag læse en ny artikel med Jakob Olrik og hans erfaringer og gode råd om sex, seksualitet og parforhold.
  • KØB JAKOB OLRIKS BOG HER

Mænd bliver ikke mere lækre med alderen
Men det er synd og skam, siger sexolog Jakob Olrik:
"Der hersker en lidt misforstået opfattelse af, at mænd bliver mere lækre med alderen, mens det modsatte er gældende for kvinder. Men det holder jo ikke! Der er masser af mænd, som bestemt ikke ældes med ynde - ligesom der er mange kvinder, der gør. Men hvordan man ældes handler langt mere om det liv, man lever, end om hvor meget plastik eller nervegift, man skyder ind under huden", siger han til Oestrogen.dk, og fortsætter:

"Lad os samtidig lige fået aflivet myten om, at alle mænd tænder på store bryster. Det gør vi ikke; i hvert fald ikke hvis det er plastikbryster. Alt det bløde og dejlige forsvinder jo, hvis man pumper dem helt op. Det bliver som at ligge og gramse på to hårdt oppustede fodbolde", fortæller Jakob Olrik om sit eget forhold til de kunstige bryster, som ofte bliver gjort alt for store. Botox og store læber fyldt med Restylane er han heller ikke meget for:

Botox fjerner empatien
"Jeg forstår ganske enkelt ikke dem, der får gjort læberne større. Læberne bliver jo følelsesløse af det, og da netop en berøring af læberne er noget af det, som tænder os allermest seksuelt, giver det jo ingen mening. Og Botox. Det er en gift, som lammer nerverne i ansigtet og dermed får rynkerne til at glattes ud, men det fjerner også dine naturlige træk i ansigtet; noget der i høj grad er bundet sammen med den følelsesmæssige intelligens. Vi aflæser hinanden via vores ansigter. Det er dét, der giver os empati og mulighed for at føle med hinanden. De er med til at tænde os - eller tænde os af. Fjernes disse træk efterlades vi med ingenting. Der er ikke noget at læse og det fjerner empatien. Faktisk har jeg set nogle undersøgelser, der viser, at Botox af samme årsag kan være med til at udvikle psykopatiske træk", siger Jakob Olrik videre.

Nyd nu din alder!
Men hvad gør man så? Mænd tænder jo på yngre kvinder, og hvad gør man så, når fødselsåret efterhånden ligger langt tilbage i fortiden. Det er vel naturligt, at man gerne vil se så godt ud som muligt?

"Det er rigtigt at mænd tænder på yngre kvinder. Det er jo et urinstinkt, der tager udgangspunkt i en vurdering af forplantningsmulighederne. Det er jo ikke spor anderledes, når modne kvinder tænder på yngre mænd. Sådan er det. Men det er jo ikke det eneste, vi tænder på", slår Jakob Olrik fast og fortsætter:

"Det handler jo om at stå ved sin alder og tage ansvar for, hvordan man ældes. Alle kroppens celler udskiftes hvert syvende år, og de nye celler bygges op af dét, du tilfører din krop. Så spis sundt, lev sundt. Nyd livet. Slap af og nyd dér, hvor du er i livet og alle de muligheder, der følger med netop den alder. Det er dén livsindstilling, vi alle sammen tænder på. Mænd, som kvinder. Og den handler ikke om plastik eller om desperat at holde fast i ungdommen. Den handler om at elske sig selv og stå ved dén, man er!", slutter Jakob Olrik af.

Læs også