https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/januar/savnermaendprim.jpg
Kærlighed og sex

Sexolog: Dét her savner danske mænd i sengen

16. januar 2015
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
En undersøgelse viser, at 36% af de mænd, som er i parforhold, karakteriserer deres sexliv som utilfredsstillende. Sexolog og parterapeut Maj Wismann møder flere af disse mænd via sin praksis. Se her, hvad det er, de savner ...

Megafon har for Politiken gennemført en undersøgelse af danskernes sexliv, og hele 30% af de adspurgte svarer, at deres sexliv enten er "under middel" eller "meget under middel".

- Det er svært for almindelige mennesker at leve op til de glansbilleder, de får serveret. Og i kombination med, at problemer i sexlivet er et stærkt tabuiseret emne, som de færreste taler med nogen om, kan det skabe utilfredshed med, hvordan det foregår hjemme i ens eget soveværelse, fortæller ledende overlæge Astrid Højgaard fra Sexologisk Center på aaloborg Universitetshospital til Politiken.

>> Få sexlysten tilbage med online kurset fra Maj Wismann. Se mere her

Ifølge samme undersøgelse er det imidlertid mændene, der er mest utilfredse med deres sexliv, og hvad deres utilfredshed går ud på, kender sexolog og parterapeut Maj Wismann alt til. Gennem sin mangeårige erfaring som rådgiver for helt almindelige danske par, har hun fået en god indsigt i, hvad mænd savner i sengen, for ofte er det de samme ting, der går igen.

Se her, hvad mændene efterlyser i sengen:

1:
- En kvinde, der kan og vil guide ham til at blive (endnu) bedre i sengen. Mænd vil generelt set egentligt bare gerne have at kvinderne nyder sex - og derfor vil han også gerne guides til at gøre det endnu bedre.

2:
- En kvinde, der BÅDE kan nyde at modtage, men OGSÅ nyde at give. En af de store årsager til, at mænd mister sexlysten til deres partner (men ikke til sex som sådan) er faktisk, at hun ikke er aktiv, men er meget passiv og stort set kun tager imod. Mænd kan faktisk også godt lide at blive rørt dejligt ved…

3:
- Mænd vil gerne udvikle sexlivet. Det behøver ikke være altid og hele tiden, men lidt fornyelse og brud på sexrutinerne er helt klart på ønskelisten for de fleste mænd. Og ja, kedsomhed og forudsigelighed er faktisk også en af årsagerne til, at mænd mister lysten til deres partner.

>> Læs også: Sex med din ex - og andre ting, der distraherer i sengen

4:
- Mænd vil gerne have kvinder, der kan få orgasme - og her bliver det sårbart, for rigtig, rigtig mange kvinder har svært ved at få orgasme, både under sex og/eller ved gensidig berøring.
Det er ikke fordi, de ikke kan eller ikke er indrettet til at få en orgasme, men fordi mange kvinder ikke rigtig har kendskab til dem selv - hvilket er helt utrolig synd, da det jo i den grad højner kvindens nydelse under sex, at hun både kender sig selv, men også kan få en orgasme en gang imellem eller hver gang, hvis det er det, der er vigtigt for hende.

Mange mænd føler sig som "dårlige elskere", hvis han ikke "formår" at give hende orgasme, men han glemmer i mange tilfælde, at man jo er to til en tango - og hun skal faktisk lære ham, hvordan han skal røre ved hende, for at opnå det berømte "O".

5:
- Mænd vil gerne have mere flirt og lir i hverdagen, uden at det nødvendigvis skal ende med sex. Mit indtryk er efter ufatteligt mange samtaler igennem de sidste syv års parterapeut og sexologi praksis, at mænd meget hellere vil have kys og kram i hverdagen, lir og flirt og så at det ikke ender i sex, end at der er lukket for berøringer, kys og kram, og at det så alligevel heller ikke ender i sex.
Det gør ikke noget han mærker lysten titte frem, når man kysser ham - det er bestemt ikke ensbetydende med, at man "skal" knalde senere på aftenen. Basta!

Denne artikel blev første gang bragt på Oestrogen.dk i marts 2014. Kan indeholde affilate links.

Læs også