https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/december/sextrends-prim.jpg
Kærlighed og sex

Sex trends 2014 – sådan bliver det nye år

20. december 2013
af Redaktionen
foto: All Over
Hvilke erotiske tendenser vil tage fart i det kommende år? Sexolog Sara Skaarup vover en prognose omkring, hvad det nye år kan tænkes at byde på med hensyn til trends inden for sex, kærlighed og køn.

Hvordan vil det kommende år blive - på lagnet? Eller hvor man nu dyrker sex henne. Det svarer sexolog Sara Skaarup fra Tidens Kvinder på her.

Sex-trend nr. 1: Retten til ikke at orke sex
Vi er ved at have fået nok af sex overalt. Sex er i såvel mediebilledet og ikke mindst musikkens univers blevet en gigantisk faktor og fylder formentlig mere der, end sex gør i mange menneskers bevidsthed.

- Jeg tror, et mætningspunkt er nået her. Det bliver mere okay at melde ud, at man ikke går specielt meget op i sex, siger sexologen, der ikke vil undre sig, om vi kommer til at se en form for protestbevægelse, der påpeger, at den kraftige seksualisering er uægte og håndhæver retten til at være relativt uinteresseret.
- En anden reaktion på den kraftige seksualisering af vores fælles rum kunne meget vel være en tendens til, at seksualiteten igen blive mere privat - vi vil i højere grad forbeholde os ret til at stå fast på såvel blufærdighed som at frisind og eksponering og åben samtale om sex ikke er det samme.

Sex-trend nr. 2: Sex på film
Vi kommer til at se sex på film som aldrig før, og det har allerede taget gevaldigt fart, mener sexologen.
- Og her er vel at mærke tale om naturtro gengivelser uden spillefilmens sædvanlige normer og stereotyper, siger Sara Skaarup, der nævner den prisvindende franske "Adeles liv" om to teenageres lesbiske kærlighed som en af de film, er der med til at starte den nye bølge af nuanceret filmerotik. På kortfilmscenen herhjemme står unge Aske Bangs "Ladyboy" om transvestitten Kristian frem med et usædvanligt og følsom portræt af en mand med en anderledes seksualitet. "Ladyboy" udkommer nu også i hele norden.

Og ikke mindst bliver Lars von Triers meget hypede "Nymphomaniac" formentligt - og velfortjent - nok også en publikumsbasker, når den skyller ud over både ind- og udland det kommende år. - Filmene sætter emnemæssigt nye standarder indenfor graden af eksplicitte sexscener, vi kan se på film og i biografen. Sidstnævnte introducerer et hidtil ukendt mål af kendte skuespillere i reelle sexscener - også nyt, siger sexologen.


2014 vil byde på et øget
krav om ægte kvinder
- vi gider ikke se på modeller,
der er fotoshoppet til perfektion.

Sex-trend nr. 3: Kvinder uden photoshop
Efter et eskalerende forbrug af photoshop og alskens anden billedmanipulation, når det kommer til gengivelse af kvinder i reklamer og modelfotos.

- Flere og flere er ved at brække sig over fotomanipulerede kroppe og kunstighed. Diverse modbevægelser er kommet synes i året der gik, og jeg tror den bølge vil fortsætte, siger Sara Skaarup med tanke på blandt andet flere afslørende små film på Youtube, hvor det vises i hvilken grad, der rent faktisk laves om på modellers og kendtes udseende før udgivelse. Kendte danske kvinder udviklede hashtagget #mitsandejegudenfilter og viste deres ansigt uden makeup for at punktere de idealforestillinger, som unge kvinder skaber om dem og et fejlfrit udseende.

- Et andet eksempel på en fornyet naturlighed er den nye version af bogen "Kvinde kend din krop", der ligefrem har som erklæret mål at give kvinden sin krop tilbage - som den er uden fotoshop. Her vises kvinder som vi er, i close up absolut uden barbering og i de intime kringelkroge.

Sex-trend nr. 4: Mænd gider ikke mere pis
Nye toner i kønsdebatten, når mænd i højere grad tager ordet, er angiveligt også lige om hjørnet.
- Mon ikke 2014 bliver året, hvor mænd endelig tager til genmæle og ryster renommeet som både ofre og simpelt tænkende sexmonstre af sig? Tiden er moden til det, lyder fra sexologen.

Hun fremhæver spændende stemmer som Anders Haahr Rasmussen, der skriver om penisbeundring uden at være homoseksuel og om angsten for at blive misforstået når han flirter, nuancerer vores billede på, hvordan verden tager sig ud fra en mands synspunkt.
- Nye kritiske mandeblogs popper frem, og samtidig skyder mandegrupper nu op andre steder end i hovedstaden - også et tegn på, at en hel del mænd er klar til at arbejde for at finde deres form for maskulinitet, som er anderledes en den, som både 70´ernes bløde mænd og 50´ernes gammeldags mænd betrådte.

Sex-trend nr. 5: Handicappede, ældre og erotik
Vi vil samtidig se hidtil marginaliserede grupper fylde mere i den offentlige debat omkring seksualitet.
- Det har længe været tabu, at såvel ældre som handicappede også har et sexliv, men i kølvandet af kravet om større autenticitet i de tilgængelige erotiske udtryk, står også dette overfor at ændres, siger Sara Skaarup.

Hun fremhæver den fine billedbog "Elsk hele livet", der giver et indblik i hvad kønsliv kan være, når man kommer op i årene, og mener det er forventelig, at andre tiltag i samme stil vil følge.
Youtube-videoer som en lille film, hvor mennesker med væsentlige fysiske handicaps bliver tøjmodeller, er også med til at sætte en marginaliseret gruppe på landkortet i større grad end hidtil. De handicappede har også fået deres egen praktiske sexhjælp, Handisex som meget vel kunne slå an i året der kommer.
- Alt i alt tyder det på, at retten til at fremstå seksuel ikke længere i lige så høj grad skal betinges af skønhed og ungdom. Vi kan se frem til en nedtoning af den falske seksualitet og en fremtoning af noget mere autentisk og inkluderende, konkluderer sexologen.

Sex-trend nr. 5: Oralt for viderekomne
Skal man se på den mere tekniske del af sexlivet, kunne det godt tænkes at oralsex vil få en ny dybde flere steder end tidligere.
Biograffilmen "Lovelace" om kvindelig 70´er pornostjerne med et særligt mundtligt talent, går i biograferne nu. Her bliver den såkaldte "Deep throat" teknik reintroduceret. Det er en disciplin, der ikke har fået særlig opmærksomhed længe. Kort sagt går det ud på at indføre penis ganske dybt i sin partners hals.

- At det ligefrem bliver hvermandskost i de små hjem, vil jeg ikke hævde, men mon ikke filmen kan inspirere til nogle forsøg hist og pist, siger Sara Skaarup, der for øvrigt gør opmærksom på, at en guide til, hvordan man teknisk kan gribe sagen an, er at finde i det aktuelle nummer af Magasinet Tidens Kvinder.
- Udover at kvalificere ved en at være en aktivitet, som mange mænd oplever som virkelig fræk, anses dyb oral penetration også nogle steder i tantra-verdenen som en mulighed for at løse op for så vel fysiske spændinger som energimæssige blokeringer i kvindens hals, siger sexologen.

Gå i seng med din mobil


Naughtibod er den perfekte lydstyrede musik vibrator, den rocker og følger rytmen fra dit yndlings musik. Overfladen er glat og blød. Det der gør Naughtibod speciel er at der sidder en microchip, som styrer vibrationerne udfra musikimpulserne.

Køb den her

Læs også