par der dyrker sex
Kærlighed og sex

Sådan får du g-punktsorgasme

4. april 2019
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Der findes både våde g-punktsorgasmer og tørre g-punktsorgasmer. Det er ikke altid let at styre, hvilken slags man får. Den våde variant kan faktisk ske, uden at der reelt er nogen orgasme-oplevelse med i pakken – vandet kommer bare ud, så at sige, løbende eller i et ordentligt skvæt. Her følger et lille g-grundkursus.

Den tørre g-punkts-orgasme føles dybere og mindre ”spids” end den orgasme, de fleste kvinder får på klitoris alene. Her er en opskrift på, hvordan du kan forsøge at opnå den – men husk, at jagten på orgasme kan betyde, at man jager den væk.

Det skal du bruge

En krum dildo eller en mand, der rammer i den rette vinkel med sin penis eller sine fingre. Nogle kvinder kan også selv med fingrene, men det kræver kropslig fleksibilitet.

Find punktet

Sørg for at være tændt først. Lig, så der er fri adgang til skeden, samtidig med at du slapper helt af. For mange er det liggende fladt på ryggen, men det kan også være på maven eller på alle fire, hvis du er tryg ved det (og har en hjælper). Find det rette sted ved at prøve dig frem. G-punktet sidder ca. 5 cm oppe, inde i skeden, ud mod maven. Det er ikke sikkert, det er nemt at finde – det er måske lidt nopret, men skal først og fremmest føles anderledes at blive trykket på.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du dit g-punkt - og får det bedste ud af det

Teknik

Idéen er nu, at man ligesom masserer eller malker punktet. Nogle kvinder reagerer ved lang tids let og hurtig stimulans. Nogle sværger til temmelig hårdt pres eller hårde stød mod området. Hvis skeden ellers er afslappet, kan man tåle ret meget pres her, uden at det gør spor ondt (der er videoer på YouTube, hvis du har brug for at se det).

Kvinden vil ofte føle en opbygning af energi, der ved fortsat stimulans kan udløses i en orgasme; det kan være lidt forskelligt: Sammentrækninger, en varm bølge eller et sprøjt.

Fif

Alle kvinder er forskellige. Dog vil en mand, der før har givet kvinder sprøjteorgasme, tit have nemt ved at hjælpe en ny kvinde til samme oplevelse, fordi han kender stedet.

Udfordringer

Når man jager noget, bliver det sværere at opleve. Det kan tage meget lang tid eller gå hurtigt – tit er det kvindens modstand, der gør, at det tager lang tid. Det vigtigste er dog, at man er tålmodig og tager det som en oplevelse, der ikke behøver at ende med noget særligt.

Nogle kvinder føler sig sårbare og græder efter en g-punktsorgasme.

Nogle kvinder kan, særligt efter flere sprøjteorgasmer i streg, blive drænede og tunge i kroppen. Husk at drikke meget vand bagefter.

LÆS OGSÅ: Hvorfor kan kun nogle kvinder finde deres g-punkt?

Bemærk

Forskere er nået frem til, at g-punktet nok ”blot” er det sted i vagina, hvor den indre del af klitoris ligger særlig tæt på skedevæggen. Det er med andre ord klitoris, der giver den nydelse, der kan opnås, når man stimulerer g-punktet.

Bemærk også

Mange kvinder vi have nemmere ved at få en ”blandet orgasme”, hvor f.eks. g-punktet stimuleres, mens klitorishovedet slikkes, end orgasme udelukkende ved berøring af g-punktet.

Sara Skaarup er journalist og sexolog

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også