https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/maj/201319gennemsnitsknaldp.jpg
Kærlighed og sex

Så længe varer gennemsnitsknaldet

26. september 2014
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Foto : Shutterstock
“I don’t want no one minute man” sang Missy Elliot i hendes 2001 hit, og et minut må nok regnes for at være i underkanten for et samleje. Men, hvor længe varer gennemsnitsknaldet egentlig? Få svaret her.

Det er lørdag aften, og børnene bliver passet af svigerforældrene. Efter en hyggelig middag, efterfulgt af drinks og flirt i samme stil, som da man stadig var nyforelskede, kulminerer den romantiske aften hjemme i dobbeltsengen, hvor en hed session ender lykkeligt - om end efter alt for kort tid vil nogle, især kvinderne, mene.

Hvor kort tid der reelt er tale om, har en ny online undersøgelse foretaget af amerikanske Glamour magazine nu sat fokus på.

>> Hvordan bliver du opfattet i sengen? Tag testen her

Gennemsnitsknaldet er en kort fornøjelse

Magasinet spurgte 1000 yngre kvinder om, hvor lang tid henholdsvis forspil og samleje varede for dem, og størsteparten af respondenterne svarede, at forspillet typisk varede mellem fem og ni minutter, mens selve sexakten varede mellem 10 og 14 minutter. Den vakse vil have regnet sig frem til, at det i alt giver i omegnen af 23 minutters hed lagengymnastik, hvilket bakker op omkring tidligere studier af emnet, der peger på, at mændene typisk holder i omkring tre til 10 minutter.

Kvinderne hungrer efter mere

Den korte samlejetid står i stærk kontrast til et tysk studie fra 2012, der peger på, at kvinder ideelt set ville bruge 106 minutter af deres dag på seksuel kontakt. Så, selvom det ofte er kvinderne, der får skylden for, at sexlivet kuldsejler, er der, rent videnskabeligt, flere markører der indikerer, at sex betyder langt mere for kvinder, end man måske lige skulle tro.

Udover et stort behov for seksuel kontakt i hverdagen, har tidligere studier, blandt andet fra Kinsey Institute i USA, også påvist, at kvinder i lange forhold foretrækker masser af sex til at bevare gnisten i forholdet, mens mændene faktisk helst vil putte og føle nærvær.

Et par ting, der kan få det hele til at vare lidt længere...:

Læs også