https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/fem-kilo-prim.jpg
Kærlighed og sex

Ødelægger tankemylderet også DIT sexliv?

7. august 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Rigtig mange kvinder har svært ved at nyde deres sexliv, fordi de ikke synes, deres krop er sexet nok, fortæller sexolog Maj Wismann. Få hendes råd til, hvordan du kommer det negative tankemylder til livs…

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du ser ud, mens du har sex? Og har du skammet dig lidt over, hvordan din krop ser ud, når du boltrer dig mellem lagnerne? Hvis ikke, er du én af de få heldige, for ifølge sexolog og parterapeut Maj Wismann, går rigtig mange kvinder og kæmper med selvværdet - og det kan ødelægge sexlivet.

Det negative tankemylder
"Jeg har talt med rigtig mange kvinder i min praksis gennem de sidste 7 år, som oplever, at de har svært ved at give sig hen i sengen, fordi de simpelthen ligger og tænker 8000 tanker om deres vægt, hvordan deres krop ser ud i den og den stilling, hvad han mon tænker osv. osv. osv.", fortæller Maj Wismann til Oestrogen.dk, og fortsætter:

"For mange af disse kvinder betyder det faktisk, at en stor del af nydelsen ved at have sex bliver meget lav. Kort sagt, så kører tankerne derudaf med raketfart og det bliver svært at være til stede i nuet og reelt se og mærke, hvad der foregår nede i kroppen."

Påvirker også din partner
"I de værste tilfælde, så kan det negative tankemylder faktisk nedsætte kvindens lyst til at sexe - ikke lysten til sex som sådan, men lysten til at give sig i kast med den seksuelle akt, fordi hun ved, at det alligevel bliver trælst, når hun ligger der og tænker. Manden kan også ofte blive usikker, fordi han kan mærke, at hun ikke er til stede, og kan ganske logisk komme til at tænke, at det måske er ham, der gør noget rivende forkert."

Få styr på tankerne - og lysten tilbage
Men hvad pokker gør man så? Når tankerne myldrer og spejlbilledet spøger i ens baghoved?
"Ja, for det første skal man jo altså huske på, at det er helt normalt. Der er rigtig mange, der har det sådan; faktisk også mænd", fortæller Maj Wismann videre.
"Det næste, man skal overveje, er jo om det reelt set er en problematik, der skal handles på: ER vi ude i at et vægttab er på sin plads - eller taler vi "blot" om de dér 5 kilo ekstra, som stort set alle kvinder ønsker at tabe sig? Det kan være værd at gøre sig nogle overvejelser omkring det.", lyder rådet fra Maj Wismann.

"Samtidig kan man øve sig i at mærke, hvad der sker under sex. Altså helt konkret træne sig selv og sin hjerne i at flytte fokus ned på dét, man mærker i kroppen, i stedet for at have et automatisk fokus på tankemylder. Det kan trænes, og min erfaring er faktisk, at når først man begynder at træne, hvor ens fokus ligger, nemlig på det man mærker, sanser og føler via de berøringer man får giver, så går det relativt stærkt med at få lagt tankerne ned, og i højere grad kunne nyde sex igen.", slutter Maj Wismann af.

Download gratis Majs E-bog "Når seksualiteten driller" her

Læs også