mand sender sms
Kærlighed og sex

Ny forskning: Mænd, der sender dickpics er ofte narcissister

5. september 2019
af Marie Kvitrud, journalist på kk.no. Oversat til dansk af redaktionen
Foto: Panthermedia
Ved at sende uønskede dickpics, håber de fleste mænd på at gøre modtageren seksuelt ophidset - selvom et mindretal håber på at få negative følelser frem, viser et nyt studie.

Har du oplevet at få tilsendt uønskede ”dickpics” af dit match på Tinder eller andre tilfældige bekendte? Eller måske har du fået tilsendt et billede fra en, du faktisk var lun på, for så at miste interessen totalt? Du er desværre ikke alene. At sende uopfordrede og uønskede dickpics – altså billeder af personens penis – er blevet mere og mere almindeligt.

Nogle mænd tilføjer alle deres Tinder-matches til deres Snapchat-konto og bombarderer dem med billeder af deres penis. Mange kvinder har nok undret sig over, hvad der får dem til at gøre det, og hvad de egentligt opnår ved det. Det har forskere nu prøvet at finde ud af, skriver health.com.

I et nyt studie, publiceret i Journal of Sex Research, har forskere studeret over 1000 mænds personligheder og sammenlignet dem, der indrømmer at have sendt uopfordrede penisbilleder med dem, som siger, at de ikke har gjort det.

Forskerne spurgte også mændene, hvorfor de valgte at sende billederne. De fleste sagde, at de gjorde det i håb om at få seksuelle billeder retur, mens andre gjorde det for at tilfredsstille deres egne seksuelle behov. Mere end 14 procent sagde, at de ville fremprovokere en frygtfølelse hos modtageren, mens 10 procent gjorde det for at gøre den anden vred. Otte procent havde et håb om at modtageren skulle føle skam.

- Ved at sende uønskede billeder, håber de fleste mænd på at gøre modtageren seksuelt ophidset, selvom et mindretal håber på at få negative følelser frem, står der i studiet.

Efter at have gennemgået personligheden hos de mænd, der deltog i studiet, konkluderede forskerne, at dem, der sender dickpics, oftere er narcissister og har sexistiske holdninger, end mænd, der ikke sender dickpics.

LÆS OGSÅ: 21 tegn på, du lever sammen med en narcissist

Ønsker bekræftelse

Narcissisme handler om at være sygeligt eller skadeligt selvoptaget. Navnet stammer fra den græske myte om Narcissos, som ser sit eget spejlbillede i vandet og bliver forelsket, at han til slut dør af det.

- Det skulle ikke undre mig, at mænd, der uopfordret sender ”dickpics” har et stort behov for bekræftelse og ønsker at vise sig frem for andre. Der er stor forskel på dem, der flirter og sender halv-afklædte billeder og så til dem, der går på Tinder og sender 100 dickpics til 100 forskellige kvinder for at få bid, siger Thomas Winther, der er familieterapeut og sexolog ved det norske Curasenteret til kk.no.

Thomas Winther mener, at sidstnævnte gruppe har klare narcisstistiske træk og tror, at modtageren af billeder vil blive både imponeret og tændt.

- Nogle mænd har lidt for store tanker om dem selv. Men en del søger nok også en form for bekræftelse, måske som et ”like” eller et kompliment.

Søger tilbagemeldinger

- Der er nok forskellige motiver bag ved det at sende billeder, men for mange handler det nok om et behov for anerkendelse og opmærksomhed. De ønsker at blive set, siger sexolog Siv Gamnes til kk.no.

Ligesom der på Facebook og Instagram bliver lagt masser af billeder op med det formål at få tilbagemeldinger eller likes, mener Siv Gamnes, at dickpics handler om det samme behov for at blive lagt mærke til.

- Jeg tænker, vi bør være forsigtige med at dømme folk som narcissister. Der er mange grunde til, man opfører sig, som man gør, men det handler nok mest om et behov for at blive set. Nogle gør det nok også i håb om at gøre modtageren kåd og tændt, og synes det er spændende, siger hun.

LÆS OGSÅ: Hvorfor sender (nogle) mænd dickpics? Vi dykker endnu længere ned i mysteriet

Optaget af sin penis

Nogle af de mænd, der sender uopfordrede billeder af deres underliv, gør det slet og ret, fordi de håber på anerkendelse.

- Rigtig mange mænd er optagede af deres penis og har brug for bekræftelse af, at den er stor nok og god nok. Penisstørrelsen påvirker deres følelse af mandighed og hvor stor en tro, de har på sig selv, siger Thomas Winther.

Han fortæller, at nogle mænd går i terapi, fordi de er bange for, at deres penis er for lille, og det skaber store problemer for deres selvbillede.

- Kvinder har noget af det samme, når det gælder deres bryster, men den generelle opfattelse er, at mænds præferencer er mere varierede. Nogle kan lide store bryster og andre kan lide små bryster. Når det gælder penisser, er de derimod altid store i pornofilmene, og mange føler sig utilstrækkelige, forklarer han.

Kilde: Journal of Sex Reseach - "I’ll Show You Mine so You’ll Show Me Yours: Motivations and Personality Variables in Photographic Exhibitionism"

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også