når skærmen sluger sexlivet
Kærlighed og sex

Når skærmen sluger sexlivet

7. september 2018
af Journalist og sexolog Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Bruger I også mange flere aftentimer på Netflix og mails end på nus og petting? Her får du nogle idéer til at få jeres tosomhed offline og intimiteten op at køre igen.
Mange samboende par oplever, de ikke har ret meget tid sammen. De går faktisk og savner hinanden i det daglige. For nogle er det sandt, at de ikke er meget hjemme samtidig, fordi den ene eller begge arbejder meget eller måske bruger meget tid på en hobby. Men en del par har følelsen af at se for lidt til hinanden, selv om de er hjemme samtidig næsten hver aften. Man kan nemlig godt føle afstand, selv om man er sammen. Her hænger oplevelsen af separation sammen med, at parret bare bruger tiden på hver deres ting – typisk ved TV- eller computerskærm.
Der er ikke noget galt med at skrive mails eller se serier. Tit hopper vi på film eller Facebook, fordi det er nemt og hyggeligt, og fordi vi er trætte. Men vil I gerne styrke jeres kærlighedsforbindelse, sker det dog ikke online. Så må I øve jer i at være sammen uden adspredelser. GØR DIG TIL HERRE OVER SINE SKÆRMVANER Det lyder måske nemt. Det lyder måske kedeligt. For mange er det lettere sagt end gjort. For det første fordi vanens magt er stærk. For det andet fordi vi tit ubevidst flygter ind i online-livet, fordi det hjælper os til ikke at mærke, hvad der er svært at håndtere, hvis vi bare sad helt stille og tænkte eller mærkede efter. At se TV og være på sociale medier stimulerer desuden vores belønningscenter, hvilket ikke mindst i en sexløs tid kan være tiltrængt. Det kan kræve en decideret detox, med abstinenser og det hele, at lægge skærmvanerne fra sig – eller bare gøre sig mere til herre over dem.
Ikke desto mindre er det værd at gå offline indimellem for at føle jeres forbindelse, også hvis den er skrøbelig eller svingende. Det er første skridt hen imod at styrke den – og måske få taget hul på nogle snakke, der skal tages, eller bare impulsen til at kramme. Ingen af delene sker, hvis I er begravet i overarbejde eller underholdning ved hver jeres skærm. FORBINDELSEN SVÆKKES Hvis man ser for lidt til hinanden i perioder uden sex, kan forbindelsen hurtigt blive svækket, og enhver trækker følehornene til sig selv med en oplevelse af afstand til følge. Sørg for at have tid, der ikke bare er familietid eller vi-løser-opgaver-sammen-tid – kærestetid behøver ikke at indebære vilde oplevelser, og indholdet behøver ikke at være planlagt i forvejen. I behøver ikke at sidde og pille i hinandens navle. I kan også gå en tur, sætte jer og snakke om jeres næste ferie eller bage en kompliceret kage sammen – bare husk at lægge mobilen langt væk imens. LÆS OGSÅ: Manglende sexlyst: Sådan tackler I det som par
https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også