PR
Kærlighed og sex

"Når man er sammen med mig, så er man også sammen med en, der har et handicap"

6. februar 2023
Af Sara Bjerregaard
Foto: PR
En ubehagelig oplevelse i teenageårene har haft stor betydning for digter Caspar Erics voksne kærlighedsforhold. Det fortæller han i podcasten "112 for knuste hjerter".

Kærlighed og parforhold er ikke altid en nem størrelse.

For digter og forfatter Caspar Eric har det også haft betydning for hans parforhold, at han har cerebral parese, en medfødt spastisk lammelse, der gør, at han halter på det ene ben.

Selv om han med tiden er blevet god til at "komme over ting", som han i sit liv med cerebral parese er blevet udsat for, så er der alligevel en specifik oplevelse, der har trukket tråde ind i hans voksne kærlighedsrelationer og formet hans forståelse af kærlighed.

Nemlig første gang han fik knust sit hjerte. Det fortæller han i podcasten "112 for knuste hjerter".

"Hold kæft, der lugter af spasser"

Allerede i teenageårene erfarede Caspar Eric, at hans fysiske handicap havde betydning for de relationer, han havde.

Han havde aftalt at mødes med en pige, han var forelsket i, i den lokale badmintonhal.

Caspar Eric

35 år, digter og forfatter.

Hans første bog "7/11" udkom i 2014 og fik stor ros fra anmelderne.

Han har udgivet seks digtsamlinger og er nu aktuel med digtsamlingen "Nye balancer".

Inden træningen gik i gang, stod han sammen med hende og en fælles ven, da hun pludselig udbrød: "Hold kæft, der lugter af spasser."

Om det var for at spille smart, ved han i sit voksne liv stadig ikke. For det var sidste gang, han talte med hende, før de senere i livet tilfældigt stødte på hinanden.

Han havde indtrykket af, at hun rent faktisk kunne lide ham, og derfor var det så ødelæggende for ham, at netop hun sagde de ord til ham.

– Samtidig er det også pinligt. For jeg tænkte: "Hvad fanden havde jeg også regnet med?" Alle synes, at hun var lækker og sej. Jeg var en lille gut, der haltede. Jeg begyndte at vende det hele indad, fortæller han.

Oplevelsen har han båret med sig i ind i sine voksne relationer.

– Jeg er en person, der virkelig gerne vil passe ind. Det at kunne være i et fast parforhold har i så mange år været beviset på, at jeg har klaret den. Så har jeg ikke et handicap.

Det har samtidig betydet, at hver gang, der har været en distance eller konflikt i hans parforhold, har han frygtet, at det for partneren i virkeligheden drejede sig om hans handicap.

– Når man er sammen med mig, så er man også sammen med en, der har et handicap.

Læs også