Julie
Julie Jeune.
Kærlighed og sex

Min kæreste kigger på sin telefon hele tiden. Hvad gør jeg?

19. september 2023
af sexolog og parterapeut Julie Jeune
Foto: Mathilde Schmidt
Start med at finde ud af, hvad der faktisk sker i din kærestes verden. Hvorfor ligger han bare der med sin mobil? Og ikke mindst: Er han indstillet på at møde dig og investere i jeres forhold, eller er han lidt tvivlende og på vej ud?

Spørgsmål:

Da jeg mødte min kæreste, var han opmærksom og nærværende.

Nu har vi været kærester i et år, og nu er det om, at han bare ligger og glor på sin telefon hele tiden.

Hvad gør jeg?

Jeg gider jo ikke tigge om hans opmærksomhed.

Svar:

Kære dig

Det lyder ikke særligt sjovt og inspirerende med en kæreste, der bare ligger og glor på sin telefon.

Desværre tror jeg, at rigtig mange i faste forhold kan nikke genkendende til en følelse af for lidt intimitet, forbundethed og opmærksomhed. Men så godt, at du ikke vil nøjes, og tager dig selv og kærligheden alvorligt!

Nu skal du så også til at tage tyren ved hornene, for kærligheden i sig selv er ikke nok. Den skal jo også leves og mærkes, gives og modtages.

Præcis som du længes efter, og det sker selvsagt ikke, hvis man bare lukker sig inde i sin egen verden, om det er med sin mobil, arbejde eller andet.

Man siger, at forelskelsen kan vare i op til 18 måneder. Under forelskelsen har vi superkræfter, hormonerne kører rundt i os, og vi er åbne og nysgerrige og kan nærmest ikke få nok af hinanden.

Men så stopper forelskelsesfasen, og vi står tilbage og tænker: “Hvor blev det hele af? Hvad er det her? Er det egentlig det, jeg ønsker og fungerer det?”

Og her starter arbejdet: Arbejdet med ægte at lære hinanden at kende og ikke kun forelskelsens lyserøde version.

Så hvor skal du starte?

Start med at finde ud af, hvad der faktisk sker i din kærestes verden. Hvorfor ligger han bare der med sin mobil?

Er han træt og stresset, er han doven og tager dig for givet, eller er han faktisk selv utilfreds og ked af det, men føler ikke, han slår til og ved ikke, hvad han skal stille op?

Og ikke mindst: Er han indstillet på at møde dig og investere i jeres forhold, eller er han lidt tvivlende og på vej ud?

Du på din side skal vise, hvad der sker i din verden, og fortælle åbent og ærligt, hvad du savner og ønsker. Hvis du nøjes med at fortælle om alt det, og hvad det gør ved dig, når I ikke er i kontakt, uden at anklage ham og gøre ham forkert, så er jeg sikker på, at han vil tage godt imod det.

Så er det jo ikke kritik, men faktisk en kærlighedserklæring til ham. Måske længes han også efter dig, men ved ikke, hvordan han skal gribe det an.

Hvis den snak går godt, skal I finde ud af, hvad I kan gøre for at nære kærligheden og føle jer mere forbundne.

Sæt jer ned, og byd ind med alt, hvad I hver især kunne drømme om: inderlige godnatkys, kæresteaftener, udflugter, rejser eller at sidde og se hinanden i øjnene tre minutter hver aften.

Alt gælder, fra små til store ting. Skab planer, rammer og ritualer, som kærligheden kan udfolde sig i.

Og hvis han så stadig giver lige lovlig meget opmærksomhed til sin mobil, synes jeg, at du bare skal gå hen og lægge dig ovenpå ham og begynde at kysse ham.

Eller send ham en sms, selv om I er i samme rum, og spørg, hvordan han har det, og om han vil med ud på en date!

Held og lykke, du er lige nu kærlighedspioneren i jeres forhold.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også