Mette Helena Rasmussen
Kærlighed og sex

Mette Helena om Tinder: Der bliver strøet noget magi ud over tilværelsen som enlig mor

af Camilla Wass 23. april 2019
Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Scanpix, Hanne Juul & Stine Heilmann
Singlelivet bliver sjovt og berigende, hvis man krydrer det med Tinder-dates. Det mener boligstylist Mette Helena Rasmussen, der har lukket omverdenen ind i sine datingeventyr under hashtagget #morpåtinder

 

PERSPEKTIV: LIVET SOM SINGLE

Antallet af singler er stigende, og lige nu lever 1,6 millioner danskere alene. Mød 69-årige Camilla Lindemann, der fortæller om de tabuer, der er forbundet med at være ”mageløs” gennem mange år, og Mette Helena Rasmussen, 37, der kastede sig ud i en række Tinder-eventyr, der gjorde singlelivet sjovere.

Camilla Lindemann: "At være single i 20 år har gjort mig stærkere"

Ekspert: Det er et kæmpe kulturelt tabu at være single 

 

Jeg har haft det vildt sjovt på Tinder. For mig har det at date været berigende, lærerigt og flere gange også magisk. Der bliver jo strøet noget magi ind over éns røvsyge tilværelse som enlig mor med indkøbsposer og madpakker, når man får ”landet” nogle sjove dates i de børnefrie weekender.

 

Mette Helena Rasmussen smiler og har farve i kinderne. For nogle måneder siden bragede 23-årige Asbjørn ind i hendes liv, og nu blomstrer kærligheden for den 37-årige boligstylist, der især er kendt for sin rolle som dommer i TV-programmet ”Nybyggerne.”

– Ja, jeg har fået en ung kæreste, som jeg har mødt på Tinder, smiler Mette Helena.

Hun har dermed sat punktum for halvandet års eventyr som singlemor i datinguniverset. Et eventyr, som hun rundhåndet har delt med omverdenen på Instagram under hashtagget #morpåtinder.

Friske fyre på Tinder

Mette Helena Rasmussen griner meget, mens hun taler. Humoren er hendes faste makker på Instagram, hvor hun til stor fornøjelse for sine mange følgere har delt noget af den korrespondance, hun har haft med de friske fyre, der huserer på Tinder. ”Gad godt invitere dig på pik og vin”; ”Må jeg ikke få lov at flække dig som en moden avocado”. Sådan lyder nogle af de beskeder, Mette Helena har fået.

– Beskederne ER jo grænseoverskridende, men jeg synes også, de er sjove, for de er jo harmløse i al deres akavethed. Og jeg kan godt lide den ivrighed, fyrene har, smiler Mette Helena.

Hvorfor har du valgt at dele dine datinghistorier?

– Jeg havde det sådan, at når JEG får de her beskeder, så er jeg nok ikke den eneste, der gør det. Og #morpåtinder blev simpelthen en ”persona”, jeg opfandt. Hun udsprang af min oprigtige søgen efter kærlighed, dates og mænd. Og hun ER mig – men hun er også blevet sin egen figur. Hun er kæk, hun bliver ikke fornærmet over noget som helst, og hun er den mest eftertragtede singledame i byen, griner Mette Helena og fortsætter i en mere alvorlig tone:

– Og jeg tror også, hun er et billede på, hvordan det er at være en singlekvinde med længsler og drømme og usikkerheder.

LÆS OGSÅ: 3 Singlekvinder om deres erfaringer: Sådan foregår det på Tinder og andre datingsites

Øver sig i grænser

Mette Helenas Tinder-eventyr startede efter et brud med en kæreste, hun havde haft i to år.

– For mig blev Tinder et univers, hvor jeg kunne øve mig i at flirte, få styrket mit selvværd, sætte grænser – og blive klogere på, hvad det egentlig var, jeg gerne ville, fortæller hun.

– For jeg var slet ikke klar over, om jeg gerne ville have et nyt parforhold, eller om jeg bare ville have fem unge elskere. Og det fine ved Tinder er, at man kan blive på sin egen banehalvdel og mærke efter, hvad man SELV har lyst til.

Kan man virkelig det – man lægger jo også sig selv ud til vurdering?

– Ja, men sådan er det jo med al kærlighed. Man risikerer at blive skuffet, og det ER jo magisk, når kærlighed opstår – og derfor skal man heller ikke tage det så personligt, når det ikke lige er det, der sker. Det, man siger ja til i starten, er jo bare, at der er en interesse. Og jeg vil helt klart anbefale, at man dater så mange som muligt. At man ikke lægger alle sine æg i én kurv. Man skal passe på sig selv – og på, at alle drømmeforestillingerne ikke stikker af med én, for så kan man blive skrækkeligt såret.

Hvornår har du følt dig mest sårbar som single?

– Jeg har flere gange prøvet at date fyre, som jeg blev forelsket i, og så VAR den der ikke alligevel. Og det er sårbart at føle sig fravalgt – eller ikke føle sig tilstrækkelig. Men jeg har også oplevet, at i takt med at man får styrket sit selvværd gennem en masse match, så kan man også godt ende i et ”overforbrug”, hvor man let kan komme til at glemme, at der sidder et menneske i den anden ende. Så det handler hele tiden om at finde balancen, mærke efter – og øve sig i at sige FRA. Og det kan man virkelig øve sig i på Tinder, siger Mette Helena.

LÆS OGSÅ: Præsten fra "Gift ved første blik": Man må godt være kræsen"

”Daten” malede væg

Som mor til to børn, som bor hos hende det meste af tiden, har Mette Helenas hverdag som singlemor mest handlet om indkøb, spejder og lektier.

– Men jeg havde jo masser at tid til at sidde og swipe løs efter klokken 20.30, når ungerne var puttet. Og jeg besluttede hurtigt, at det at date skulle være en berigelse og en oplevelse. Jeg ville på loppemarked, på Geranium eller på badehotel. Jeg gad ikke gå rundt om Søerne med en lunken kaffe og føle, at jeg spildte min tid. Så jeg havde en date, der kom og hjalp mig med at male køkkenvæggen, og en anden date, der hjalp mig med at hænge en diskokugle op, da jeg skulle holde fest. Når man laver noget sammen, bliver det heller ikke så stift, smiler Mette Helena.

Og selv om tonen på Tinder er hurtig, ligefrem og indimellem også barsk, så lærer man hurtigt at afkode, hvad fyrene er ude på.

– Der er to grupper mænd på Tinder: Den ene gruppe leder efter en kæreste, den anden efter et knald. Og hvis du matcher med en fyr, der hedder ”Banditten”, og som kun deler fotos af kvinder med bind for øjnene, så er det nok ikke din kommende mand, griner Mette Helena. Og tilføjer:

– Jeg synes, det er rigtig dejligt at have fået kæreste igen, men jeg har aldrig haft det dårligt over at være single. Jeg VAR bare i det, og jeg har ikke haft udløbsdato på. Succeskriteriet var ikke at finde en kæreste – tværtimod så ville jeg gerne udvide mit netværk. Og derfor har jeg heller aldrig smækket døren hårdere, end at jeg kunne komme tilbage igen.

Mette Helena fortæller, at hun samler på de gode singlefyre, hun har mødt på sin vej.

– Og jeg deler gerne ud af mine gamle dates, for jeg har mange veninder, der trænger til at blive danset med, griner hun.

– I efteråret holdt jeg en fest, hvor jeg havde inviteret 30 veninder på middag og vin. Klokken 20 ringede det på døren, og så væltede det ind med skønne singlemænd, som jeg havde indsamlet på Tinder og inviteret til festen. Og så var der ellers fri leg. Det blev en fantastisk aften, og flere af mine veninder fik da også glæde af mændene.

 

Mette Helena Rasmussen, 37 år, boligstylist, kendt for sin rolle som dommer i TV-programmet ”Nybyggerne”. Hun har 50.000 følgere på Instagram og har vakt begejstring ved at dele sine datingeventyr under hashtagget #morpåtinder. Hun er mor til en pige på 12 og en dreng på syv og kærester med 23-årige Asbjørn, som hun har mødt på Tinder.