https://imgix.femina.dk/media/57609cb3d2f9488ca7984c938540e3ff.jpg
Kærlighed og sex

Mænd vil have forladte kvinder

24. december 2011
af Marie Tromborg for Alive.dk
Foto : Thinkstock
Mænd får præstationsangst af kvinder, der selv har afsluttet deres seneste forhold.

Var du den der afsluttede dit seneste forhold, så kan du godt regne med at den næste fyr i dit liv vil blive en smule nervøs ved tanken om, at om at du har været stærk nok til at skille dig af med din forrige kæreste.

Han bliver usikker
Et nyt studie fra University of Michigan, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Evolutionary Psychology viser nemlig, at mænd i det tilfælde har en tendens til at opfatte dig som krævende, kræsen og dominerende. Denne nye viden kommer ikke bag på parterapeut Tomas Friis.

"Mænd får ganske enkelt præstationsangst, når kvinder er handledygtige. De bliver usikre på, om de selv kan leve op til hendes krav" siger han. Men mændene bliver også forvirrede over, at kvinder bruger deres maskuline sider. "Det er oprindelig et maskulint træt at være handlekraftig, og det skræmmer mænd i deres urinstinkt, at kvinder også kan det" siger Tomas Friis.

> Tag testen : Hvordan opfatter mænd dig?

Stærk og målrettet
Omvendt står det til, når det er kvinder, der skal finde en partner. Studiet viser nemlig at kvinder finder mænd, der har afsluttet tidligere forhold, mere attraktive.
Kvinderne opfatter dem som stærke og mere målrettede.

"Kvinder har brug for at stole på manden for at kunne give sig hen. En mand, der viser handlekraft, signalerer, at han ved, hvad han vil. Og det er til at stole på" siger Tomas Friis.

Læs også