mand og kvinder dyrker sex
Kærlighed og sex

Mænd faker også orgasme - af disse grunde

24. januar 2019
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Mange aner det ikke, men det med at fake er ikke kun en kvindedisciplin. En del mænd gør det også og af lige så mange forskellige grunde, som når kvinder gør det.
Selvfølgelig faker mænd ikke orgasme. Det er kun en disciplin for kvinder. Eller er det? Emnet er flere gange poppet op i spørgeskemaundersøgelser, og de fleste af dem viser, at næsten en fjerdedel af de deltagende mænd på et tidspunkt har ladet som om – og at 25 procent af dem gør det indimellem. Stadig er det kvinderne, der er de største skuespillere: 60-75 procent af os har faket en orgasme.
Hvorfor gør vi det? De fleste uanset køn snyder for ikke at skuffe deres partner. Det kan også være for selv at fremstå som en større sexraket, end vi rent faktisk er. For mange mænd er der status i at kunne give deres partner orgasme – og der er noget virilt over selv at komme. Mange kvinder har desuden en del følelser koblet op på, om manden kommer. Gør han ikke det, føler kvinden ofte, at der må være noget galt med hende, at han ikke elsker hende, ikke er tændt på hende, ikke synes, hun er særlig lækker. En ”rigtig mand” kommer, men når færre mænd end kvinder snyder, hænger det nok sammen med, at det er sværere for mænd at slippe af sted med: Kvinden kan tit se eller mærke, om der kommer sæd ud eller ej. Alligevel kan man godt snyde – især hvis manden bruger kondom og har held til at få det smidt væk, inden det lille teaterstykke afsløres. LÆS OGSÅ: Vi dyrker sex af 237 forskellige grunde

Lettere at fake orgasme end at dele sine fantasier

Der er generelt større pres på manden for at levere et resultat i form af orgasme, end der er for kvinden. Det er selvfølgelig medvirkende til, at han kan finde på at lade som om. Men mandens falske orgasme kan også handle om, at han i virkeligheden tænder på noget andet end det, der foregår. Så kan det være lettere at foregive orgasme end at dele sine særlige lyster.
Nogle mænd foregiver, ligesom kvinder, at de får orgasme for at få sex overstået. Måske var han bare ikke liderlig nok på det tidspunkt, hvor de gik i gang. Eller han var for træt eller vred på partneren. En anden grund kan være, at manden generelt er længe om at komme og så ikke synes, han vil belemre kvinden med et samleje, der er langt nok til, at han kan komme – især ikke hvis hun har fået orgasme og faktisk gerne vil afslutte seancen. Når alt kommer til alt, er kønnene altså ikke så forskellige: Vi vil begge gerne glæde den anden og kan have svært ved at tale om sex, hvis vi risikerer at såre den, vi er sammen med. LÆS OGSÅ: Egosex: Vil du hellere have sex med dig selv - end med ham? Kilde: ”Faking Orgasms: Why Do So Many People Do It? And Is It A Good Or Bad Thing?”, Lehmiller.com Sara Skaarup er journalist og sexolog
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også