Lina Rafn
Kærlighed og sex

Lina Rafn om ægteskabet: "Jeg er ikke jaloux i forhold til utroskab"

15. oktober 2021
af Klara Hauberg Hansen, Se og Hør
Foto: Thomas Laursen
Den 45-årige ”Infernal”-sangerinde Lina Rafn fortæller helt ærligt om, hvordan det er leve med sin ægtemand, mens både hun og han har et godt øje til andre.

Denne artikel blev oprindelig udgivet hos seoghoer.dk.

Selvom ”Infernal”-sangerinden har dannet par med manden Kasper Pertho gennem de seneste 23 år, så lever hverken hun eller han kun for hinandens kærlighed og omfavnelse.

I det nyeste afsnit af podcasten ”112 for knuste hjerter” fortæller hun nemlig, trods de har datteren Karmen sammen, der kom til verden i 2010, at utroskab ikke betyder det helt store dem imellem.

– Jeg er ikke jaloux i forhold til utroskab. Når der er har været et eller andet flirteri, eller kissemisse i hjørnet af en klub, har jeg ikke taget det så tungt, fordi jeg kan mærke, at hans hjerte er hos mig, og så er den slags lige meget, fortæller hun.

Hun indrømmer videre, at hun også selv undervejs i de 23 år har oplevet at have haft et godt øje til andre.

– Der er perioder, hvor jeg virkelig elsker Kasper rigtig højt, men der er også perioder, hvor man så virkelig mister gnisten og gejsten, og der kan jeg godt have haft sådan nogle crushes, der gav et mini knust hjerte.

Giver aldrig op

Men trods der har været småforelskelser i andre end ægtemanden, så er det ikke noget, der sætter kærligheden mellem de to over styr.

Faktisk kender de to hinanden så godt, at Kasper ofte kan mærke det, hvis sangerinden har et godt øje til en anden, eller hvis hun stiltiende lider over tabet af en person, hun godt ved, hun ikke kan gå længere med.

– Men det er jo også derfor, det hedder 23 år, ellers var vi gået fra hinanden for længe siden.

For parret er det at være åbne om deres følelser noget, der har hjulpet dem undervejs, når bølgerne kunne have gået højere, end hvad de endte med.

Lina Rafn, mand og baby
Kasper Pertho og Lina Rafn med deres her nyfødte datter, Karmen, i armene.

– Man skal virkelig tage sig i agt for jalousi. Og der mener jeg ens egen. Det må ikke fylde, for du kan aldrig begrænse et andet menneske. Aldrig, aldrig tro, at du kan stille krav til andre i nogen som helst grad, fortæller hun og fortsætter:

– Den anden er, hvem den anden er, og den anden gør, hvad den anden gør, hvis du siger, det må du ikke, og du kan mærke, det er noget, den anden gerne vil, så vil de også gøre det i større eller mindre grad, og så har du allerede lagt det største brænde på bålet.

Lina Rafn har dannet par med Kasper Pertho siden 1998, og i 2010 blev de forældre sammen første gang, da de bød datteren Karmen velkommen til verden.

Læs også