par holder i hånd
Kærlighed og sex

Læserklumme: Aldersforskel - den ”rigtige vej” tak!

14. maj 2019
af Maria Engberg Nielsen
foto: Panthermedia og privat
Da en kendt svømmer for nyligt fortalte, at hun skulle giftes med sin otte år YNGRE mand, vakte det opsigt. Men hvorfor er det overhovedet sådan?, spørger Maria Engberg Nielsen.

Jamen det kan hun da ikke!

Jeg taler naturligvis om den totalt forargende avisoverskrift fra sidste uges spiseseddel, hvor Lotte Friis – dansk svømmeikon – meddelte, at hun agtede at gifte sig med en otte år yngre mand. (Her burde indsættes emoji ala’ Skriget af Edvard Munch, blot for lige at understrege historiens alvor.)

Jantelovs-Danmark måtte på barrikaderne, for hvordan kan hun overhovedet finde på det? Eller bare få ideen? EN YNGRE mand – tilmed hele otte år.

Det er jo stadig den almene opfattelse i dagens Danmark, at manden partout skal være ældst i forholdet. Aldersforskellen skal nemlig gå den ”rigtige” vej, ellers er helvede løs (hvem der så end i tidernes morgen har besluttet, hvilken vej der var den rigtige). Jamen jeg skal da ikke gøre mig bedre selv. Jeg levede i 37 år i lykkelig overbevisning om, at skulle jeg nogensinde blive alene, så ville jeg ALDRIG forelske mig i en yngre mand! Hvad skulle jeg dog med sådan en drengerøv? Uha nej da, - en ældre intellektuel herre, som kunne udfordre min intelligens og udvide min verden filosofisk. Dét ved man, hvad er!

LÆS OGSÅ: Læserklumme: Ligger lykken for enden af en googlesøgning?

Nu skete der så bare det overraskende, at jeg faktisk mødte den herre. Som altså viste sig at være godt 9 år yngre end jeg (godt ni år lyder alligevel bedre end knapt 10.) Og jeg skal love for, at jeg her fik min ønskede udfordring. Både på intelligensen og på samtlige andre parametre. For de kan altså alligevel noget, de kære yngre mænd!

Min indre fordom nuppede lige en snurretur mere, da jeg atter blev alene og Tinder profilen skulle oprettes, for hvad skulle aldersindstillingen så være…? Den øvre grænse var ikke så svær (i hvert fald ikke før jeg fandt ud af, at MEGET få mænd over 45 tændte noget som helst i mig.) Men hvad så med den nedre grænse… hvad kunne man egentlig tillade sig? Altså uden at forarge andre, - hvis mening naturligvis var MEGET vigtig i den her sammenhæng!

LÆS OGSÅ: Læserklumme: Hvorfor er det så vigtigt, hvad andre tænker?

Lysten sagde 30, - samvittigheden strakte sig til 36 (min egen alder minus 5.) Kompromis blev indgået og 34 blev indtastet. I hvert fald i 14 dage. Så oprandt en kedelig, ensom søndag eftermiddag hvor udvalget måtte udvides (til 30!). Og så skal jeg ellers hilse og sige, at der skete Tinderløjer… Halleluja… Og lykketræffet er så, at lige præcis dén aldersgruppe, synes også at have set lyset i en moden kvinde. (Halleluja igen og emoji- med smil fra øre til øre.)

Og med de ord, så vil jeg da bare sige: rigtig godt gået Lotte Friis og et kæmpe stort tillykke med det forestående bryllup. Du bli’r den smukkeste og mest veltilfredse brud set længe, - og ditto brudgom. Så nu sætter jeg mig bare ned og venter, – ikke på bryllupsbillederne, men på en avisoverskrift hvor manden er 8 år ældre…. Uha, dét vil nemlig virkelig blive en nyhed af rang, der ryster HELE landet.

https://imgix.femina.dk/laeserklumme-aldersforskel-den-rigtige-vej2.jpg

Maria Engberg Nielsen er 41 år, mor til to drenge – og single for første gang i 25 år. Bor i hus på landet og arbejder til dagligt som sekretær og handicapledsager.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også