Hygger du dig med at give din partner søde øgenavne? Så er det med sexlivet som indsats.
Kærlighed og sex

Kælenavne slår sexlivet ihjel

18. februar 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Hygger du dig med at give din partner søde øgenavne? Så er det med sexlivet som indsats.

Derfor slår kælenavne sexlivet ihjel!

Bassemand, lillemor, madamme, nullergøj - har I også et interessant udvalg af kælenavne, som I titulerer hinanden med? Pas på. Det kan let betyde døden for jeres intime liv sammen, hvis I ikke stopper i tide.

Det fortæller forfatterne Julienne Davis og Maggie Arana, der har skrevet 'Stop Calling Him Honey ... And Start Having Sex!'

Forfatterne mener, at kælenavne og barnlig snak sammen er et udtryk for, at et par har lullet sig ind i en rutine, hvor de gør alting sammen og deler alt lige fra holdninger til venner og sågar toiletbesøg. Det skriver det amerikanske nyhedssite Cleveland.com.

Da forfatterne lavede research til bogen, fandt de ud af, at par, der kun sjældent skændes, også dyrker mindre sex.

- Det skyldes, at vi har den her romantiske forestilling om, at vi skal kunne tale om alt og gøre alt sammen og være sammen hele tiden uden skænderier. Men det farlige er, at man efter et par år begynder at kede sig, fordi man ved alt, hvad den anden tænker og gør. Og vi fandt ud, at par, der er sammen hele tiden og ikke skændes, også er dem, der dyrker mindst sex. Og det gør et forhold sårbart, fordi sex er limen i et forhold, og fordi der mangler spænding, som du så ubevidst er åben overfor, hvis du møder det, siger forfatterne.

Et forhold i farezonen
Problemerne opstår, når I kommer til at hygge jer lidt for meget, og alting pludselig bliver lidt for trygt.

- Det gør kæresten til en aseksuel hyggebasse, som du vil ligge i ske med og se sjove film og drikke varm chokolade med. Men det giver dig ikke lyst til at have sex, siger forfatterne.

Hvordan ved du så, om dit sexliv er i fare for at lide en krank skæbne?

- Hvis I ikke har haft sex et par måneder, hvis I har fælles babysnak, kalder hinanden Lillemor, skattebasse og lignende, hvis I går på toilettet samtidig, hun tisser, han barberer sig, så har I et problem, siger de.

Sådan undgår i hyggefælden
• Luk døren ind til toilettet. Man ville aldrig gøre den slags i begyndelsen af et forhold, og derfor bør man bestemt heller ikke kaste sig ud i det senere hen.

• Vær ikke bange for et skænderi. Se om du kan komme i tanke om, hvad din egen holdning er til tingene i stedet for blot at erklære dig enig med din partner hver gang.

• Behold egne venner og interesser. Du skal blive ved med at vokse som individ hele livet. Fald ikke i fælden, hvor du pludselig kun omtaler dig selv (og din partner) som "vi".

• Hold nogle af dine tanker og fantasier tilbage, og fortæl ikke alt, du tænker på. Der må gerne bevares en smule mystik mellem to mennesker.

• Brug hinandens fornavne - hvis I kan huske dem.

Læs også: Sådan kickstarter I sexlivet

Læs også: "Sexmyter- Er der noget om snakken?"

Køb dine kondomer i oestrogen.dk-shoppen

Læs også