Jakob Olrik: Tantrasex er for alle
foto: Privat
Tantrasex er for alle
Nej, men idéen om tantra kan, hvis vi gider lære lidt om det, udvikle vores seksualitet helt enormt.
Tantra er grundlæggende en idé om, at hele universet består af evige og allestedsnærværende energier. Der findes ikke en lineær tid, hvor man på sin livslinje kan sætte små røde krydser, hver gang man har haft en orgasme. I tantraen er orgasmen ikke et mål. Her går man i stedet op i helheden, hvor man ved at undlade at få orgasme kan opbygge sin seksuelle energi og i den optimale version ende med en fuldblodsorgasme, der kan være adgangsbillet til en større oplysning - en kosmisk forståelse af universet.
Men så højtravende behøver det slet ikke at være. Med et par temmelig enkle øvelser kan du og din partner bruge tantraen til at få meget mere ud af jeres sexliv.
Tantra er en idé om, at seksuel energi er en universel kraft, der kan bruges til at opnå oplysning, og selve orgasmen betragtes som noget decideret guddommeligt. Et uendeligt potentiale, der kan være en adgangsbillet til forståelse og oplysning af hele universet - kosmos. Der findes både en buddhistisk og en hinduistisk udgave af tantraen, der med afsæt i begge også i sig selv er en religion. En slags okkultisme med rod i Indiens religioner.
OM JAKOB OLRIK
Jakob Olrik blev for alvor kendt i programserien "I seng med DR2". Herefter gik det stærkt som fast sexekspert i "Go´ Morgen Danmark" (sommeren 2010), debattør og klumme skribent for Politiken og EB.
Tidligere har han været med til at etablere og været rektor for sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeutuddannelsen, der begge stadig har til huse i Wildersgade i København.
I 2010 udkom hans første bog "Mer´og bedre sex". Og 2013 bogen "Kvinde, kend din mand".
I starten af 2015 skyder han hul på sin store Danmarksturne med navnet "Kvinde, kend din mand".
Tantra er åndelig - ikke fysisk
Tantraen er ikke noget fysisk. Det misforstår mange, bl.a. fordi en del teknikker i tantraen tager afsæt i yoga. Men selve tantraen er mere åndelig - eller spirituel, om man vil.
Det er ideen om, at verden er skabt af energier, der strømmer gennem alt og alle - de er universelle og ikke "ejet" af nogen.
Men formålet er, at man i en eller anden grad kan vinde kontrol over energierne - eller nogle af dem - og selv drage stor personlig fordel af det, så ens egen oplysning, oplevelse og nydelse kan udnytte sit fulde potentiale. Og i den helt vilde version kan du blive ét med kosmos. Det er nok en lidt stor mundfuld for os fra Vesten. Men tantraen er utrolig interessant for os, fordi den kan åbne op for en fornyet og enormt tilfredsstillende måde at dyrke sex på.
Orgasmen er ikke et mål
Der er to ting, man skal forsøge at forstå, før man kan bruge tantrasex.
Den ene er, at vi i den vestlige verden tænker meget lineært. Vores liv kører ud ad en linje: fortid, nutid, fremtid, og vi kan billedligt talt forestille os, at vores orgasmer er små punkter hen ad linjen. Små mål, vi har og gerne vil opnå. Tiden kører altid ligeud - fremad.
De indiske religioner og dermed også tantraen dyrker en holistisk opfattelse af tiden. Den er ikke en linje, men et alt. Fortid, nutid og fremtid er blandet sammen. Alt gentager sig i én stor kosmisk pærevælling. Der findes ikke et nu, der er vigtigere, mere betydningsfuldt eller ophøjet end andre. Alt er en proces. En stor gryde af viden, som vi svømmer rundt i.
Derfor - og dernæst - er der heller ikke noget mål, der er større end andre. Og især er vi i Vesten meget fokuseret på resultater og præstationer. Hver eneste lille orgasme, vi har, betragter vi som et mål i sig selv.
Ingen akrobatik
Gennem tiderne har seksualiteten været dybt undertrykt i Vesten, fordi den kunne bruges som en magtfaktor. Tænk bare på, hvordan kirken har gjort seksualiteten til noget skamfuldt og bagefter har brugt den skamfølelse, de selv har skabt, til at være vores forløser, vores redning i funktionen at tilgive vores synder. Eller tænk på undertrykkelsen af den kvindelige seksualitet, hvor det faktisk først er i det seneste århundrede, vi har "genopdaget", at kvinder får orgasme. Og tænk, at det først er for meget nylig, det er blevet "legalt" og accepteret for kvinder godt at kunne lide sex. Det har været med til at gøre vores seksualitet utrolig målrettet. Vi mødes, kysser lidt, ind i seng, pumper et par minutter og får udløsning. Bingo. En mekanisk resultat-orienteret tilgang, der er helt modsat tantraen, hvor ingen energier - heller ikke de seksuelle - er et mål, men derimod en konstant tilstedeværelse i os, i vores omverden og i altet.
Meget banalt sagt må man i tantraen ikke lade sig styre af sine orgasmer, men tværtimod forsøge at få kontrol over dem.
Og det er slet ikke så dumt. Hvis du har sex med en kvinde, og hun opdager, at du har kontrol over din udløsning, vil du vinde utrolig meget respekt fra hende. Præcis fordi sex i den vestlige verden er så fokuseret på målet - orgasmen - kan du ved at udnytte din opbyggede seksuelle energi og din forøgede kontrol selv i den vildeste ophidselse gøre det til en gave for kvinden. Og bliver du rigtig god til tantrasex, kan du opnå den helt fantastiske fuldkropsorgasme.
Så at tilegne dig lidt viden om og øvelse i tantra kan i høj grad forbedre dit sexliv. Og der er slet ikke tale om halvakrobatiske yogaøvelser, hvor man ikke må røre hinanden eller bevæge sig og forinden bør have spist vegetariske, hinduistiske og biodynamiske grøntsager i en måned. Nej. Du kan træne det med meget få og enkle teknikker.
Balancen er alfa omega
I tantraen er de seksuelle energier både feminine og maskuline. Og da vi skal tænke os, at de er overalt og i alle, har vi derfor også alle begge energier i os. En mand kan typisk være 80% maskulin energi og 20% feminin. Eller f.eks. 60/40. Hvis den kammer over til en overvægt af kvindelige energier, ja, så giver det sig selv, at der er tale om en meget feminin mand.
Du er som mand nødt til at give slip på din homofobi og din angst for at være en tøsedreng, for det er supervigtigt, at du kommer i kontakt med dine feminine energier, hvis du skal dyrke tantra. For hvis du fornægter den ene side, så lukker du også af for den anden. Der er en balance i din krop - og i dig - og den skal du finde.
Hvis du kigger lidt på dig selv og din omgangskreds, vil du sikkert også kunne se, hvordan forskellige par udgør en balance i sig selv. En meget maskulin mand finder sammen med den ultrafeminine kvinde. Den lidt metroseksuelle bløde mand har en kvinde, der på nogle områder er meget maskulin. Det er måske en lidt rigid opstilling, men er der ikke lidt om snakken? Og det er det, tantra bygger på.
Artiklen indeholder affiliate links