Det kan være nemt nok at brokke sig over alt dét i ens liv, der ikke fungerer. Men hvad er det egentlig, man vil have i stedet? Læs denne uges indspark fra forfatter og foredragsholder Jakob Olrik.
Kærlighed og sex

Jakob Olrik: Sådan kommer du videre, når kæresten er gået

29. oktober 2014
af Jakob Olrik
foto: Privat
Det kan være svært at give slip, når ens partner – måske gennem mange år – vælger at gå. Du prøver at finde svar på, hvad der gik galt i forholdet, hvad du kunne have gjort bedre. Men måske ér det bare på tide at komme videre…

Den ene dag skinner solen, men næste dag dukker skyerne op og skyller negative tanker ned over dig. Du savner din kæreste, det er slut, han har fundet en anden.

Arg, det er et helvede! Du går rundt og længes, du grubler, du analyserer, du overvejer, hvordan du kan få det tilbage, dét, du mangler. Du er lammet, du kan ikke mærke solens varme stråler, du er alene i en kold verden.

Alle tanker kredser om det, du har mistet. Tårer og gråvejr. Tårer dag og nat.

I små bidder får du dét, der gør dig godt; en sms fra en ven, et smil, en hyggelig aften med grin og glæde. Yes, du kan mærke glæde!
Men på vejen hjem vender ensomheden tilbage.

Få mer' og bedre sex hjemme hos Jakob Olrik

Den første mandag i hver måned, holder Jakob Olrik intime workshops hjemme i sin egen lejlighed i København. Emner er "mer og bedre sex" og handler om alt det, du ikke vidste, du gerne ville vide om sex. I løbet af workshoppen vil du bl.a. få konkret info, udførlige manualer og lettilgængelige tips om alt, hvad der vedrører sexteknikker, parforhold og forførelse.

Det koster 495 kr. at være med - og du kan både læse mere samt købe billet her

Handlingslammet

Situation: Du har svært ved at give slip. Du sidder fast. Du kan ikke komme videre.

I dit forsøg på at heale dig selv, prøver du at finde svar på, hvad der gik galt i forholdet, hvad du kunne have gjort bedre. Og hvad der skal til for at få forholdet tilbage.
Den tilstand kender rigtig mange af os. Og den kan vare i flere år.
Puha.
Nej, nej, nej. Løsningen er ikke at grave rundt i fortiden efter svar og løsninger. Nej.

Så længe du holder fast i fortiden, vil du ikke kunne gribe om noget nyt. Og så længe du ikke ved, hvad det nye er, vil du ikke kunne give slip. For så risikerer du at falde. Og derfor holder du fast i fortiden.
Du skal finde ud af, hvad det nye er. Hvad det ér, du vil gribe efter.

Drømmebowle

Du skal simpelthen fylde din bowle med drømme, forhåbninger og lyster. Hvad ønsker du, at livet skal bringe dig af herligheder? Skriv det ned! Lav lister af drømme, der omhandler alt fra nye hobbyer, rejser, venner, erotik, projekter, sport, sociale arrangementer og så videre.
Når bowlen sprudler og bobler, vil den automatisk kalde så meget på dig, at dine hænder vil slippe det gamle og gribe det nye.

Husk, det hele foregår inde i dig. I dit hoved. Og faktisk kan du KUN tænke én tanke af gangen, derfor: Så længe du ikke har noget bedre at gribe efter, vil din tanke automatisk blive, hvor din hånd er.
Dit engagement i din fremtid, dine drømme og lyster er vejen til de solbeskinnede strande!

Og fuck din gamle kæreste. Han er da for dum, hvis han ikke vil ha' dig

Kærlige hilsner fra Jakob

Læs også