Det kan være nemt nok at brokke sig over alt dét i ens liv, der ikke fungerer. Men hvad er det egentlig, man vil have i stedet? Læs denne uges indspark fra forfatter og foredragsholder Jakob Olrik.
Kærlighed og sex

Jakob Olrik: Hvad vil du ha' mere af?

28. januar 2015
af Jakob Olrik
foto: Privat
Det kan være nemt nok at brokke sig over alt dét i ens liv, der ikke fungerer. Men hvad er det egentlig, man vil have i stedet? Læs denne uges indspark fra forfatter og foredragsholder Jakob Olrik.

Kender I det, at man går rundt og er lidt utilfreds, man går og brokker sig uden helt at vide, hvad man skal brokke sig over. Man er bare ikke rigtig tilfreds med livet, parforholdet, singletilværelsen eller noget helt andet.

OM JAKOB OLRIK

Jakob Olrik blev for alvor kendt i programserien "I seng med DR2". Herefter gik det stærkt som fast sexekspert i "Go´ Morgen Danmark" (sommeren 2010), debattør og klumme skribent for Politiken og EB.

Tidligere har han været med til at etablere og været rektor for sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeutuddannelsen, der begge stadig har til huse i Wildersgade i København.

I 2010 udkom hans første bog "Mer´og bedre sex". Og 2013 bogen "Kvinde, kend din mand".

I starten af 2015 skyder han hul på sin store Danmarksturne med navnet "Kvinde, kend din mand".

Når jeg har det sådan, sætter jeg mig ned med et stykke papir og laver to lister:
Den ene handler om: Hvad jeg er træt af, hvad jeg har fået nok af, hvad jeg vil væk fra.
Den anden handler om: Hvad jeg elsker, hvad jeg vil have mere af, hvad jeg vil hen i mod.

I bund og grund er vi drevet af 2 ting her i livet; dét vi vil væk fra og dét vi vil hen i mod. Så enkelt er det, og somme tider skal vi mindes om denne enkelthed, når det hele virker grumset, uoverskueligt og gråt-i-gråt.

>> Kom med til Jakob Olriks seneste foredrag "Kvinde, kend din mand". Det kommer hele landet rundt! Læs mere her

Vi drages
Når vi som singler møder en ny partner, er vi tiltrukket af alt det, vi kan skabe sammen; sund livsstil, eventyrlige oplevelser, sofahygge-nygge eller hed sex.

Uha, det kan mærkes i hele kroppen; vi vil ha' mer' og mer' af det gode! Tingene står lysende klart, der er ingen tvivl om, hvad vi vil hen i mod.

Efter et stykke tid, nogle år måske, bliver alt det, vi før ville hen i mod, røvkedeligt. De vilde eventyr virker udmattende, sofahyggen gør den indre kniv (i skeden) slap, sundhedslivet føles som et kontrolfængsel og så videre. Pludselig er alt det, vi gerne ville hen i mod, noget vi gerne vil væk fra. Og hov. Hvor vil vi så gerne hen?

Vi vil ikke fremad
Nogle gange er det andre, der tager beslutningen før os. Vi bliver forladt af den, vi holder af. Han er hurtigere til at løsrive sig og komme af sted, og så står vi der. Med håret ned ad nakken, magtesløse, uden kontrol, og vi er ulykkelige. Og straks vil vi have det hele tilbage igen (lige meget hvor dødsygt det var), vi vil pludselig tilbage til fortiden og ikke fremad. Og så går det helt galt for vores følelsessystem. For det er jo umuligt, vi er blevet forladt og kan ikke få det gamle tilbage. Men vi VIL tilbage, og det gør os endnu mere ulykkelige.

Hér må vi ind og definere, hvor vi gerne vil hen. Vi skal derhen, hvor vi kan få opfyldt de rare følelser, vi gerne vil have opfyldt (og det er jo ikke i et forhold med én, der er smuttet).

>> Stop de negative tanker - tænk positivt! Køb og download lydbogen her

En god forenkling
Jeg har selv brugt meget tid på at stå og dreje rundt om mig selv, jeg har oplevet et hav af uklare følelser, og ladet mig forvirre af lysten til at ville gå baglæns og ikke frem. Men det har hjulpet mig at forenkle tingene.

Der er 2 slags følelser; dem jeg vil væk fra og dem jeg vil hen i mod.

Hvad kan jeg ikke lide mere, hvad er jeg træt af?

Hvad elsker jeg, hvad gør mig glad, hvor vil jeg gerne hen?

Bum! Det er en forenkling, og derfor er den ret god.

Især i det her grå og triste vejr, hvor det hele kan sovse til.

Smil til jer derude.
Kærlig hilsen Jakob

Indeholder affiliatelink

Læs også