Flere mænd søger hjælp, fordi de føler en manglende sexlyst
Kærlighed og sex

”Ikke i aften, skat. Jeg har hovedpine” - sådan slipper I af med den manglende sexlyst

25. maj 2011
af Julia schmiegelow
foto: all over press
Flere mænd søger hjælp, fordi de føler en manglende sexlyst

Sådan slipper I af med den manglende sexlyst

"Ikke i aften skat. Jeg har hovedpine". De to sætninger hører stadig flere kvinder fra deres mænd, når de lægger op til en hyggelig aften på lagnerne.

Læs også: Manglende sexlyst: sådan tackler i det som par

Ifølge speciallæge og sexolog Jesper Bay-Hansen søger stadig flere mænd hjælp, fordi de mister lysten eller potensen. Det skriver DR Sundhed.

- Mens kvinderne har travlt med at kæmpe for ligestilling, har manden blot redet med på bølgen af feminine værdinormer og ikke gjort meget for at udvikle sin egen kønsrolle, siger Jesper Bay-Hansen.

Mænd mistrives
Nogle mænd har ifølge Jesper Bay- Hansen det fint med de feminine værdier og har deltaget aktivt i alt fra graviditetsundersøgelser til fødselsforberedelse og barselsorlov. Andre har det sværere og har svært ved at blive i deres lyst og mandighed.

- Nå manden mangler indhold, mål og maskulinitet, så mistrives han, mærker psykisk og socialt stress og kan reagere med manglende lyst, rejsningsbesvær eller problemer med for tidlig eller sen sædafgang, siger han.

Skal frigøre sig
Løsningen for mændene, der har det svært med denne feminine rolle, er blandt andet at frigøre sig.

- Jeg går meget ind for, at man giver hinanden frihed i parforholdet. F.eks. kan manden tage en tur til øl-festival eller på fisketur. Desuden kan sport eller motion gavne ham, da det er et skulderklap til hans maskulinitet og en måde at frigøre sig på, siger han.

Dyrk sexfantasier
Men løsningen er også at kigge på den konkrete lyst.

- Hvis jeg har mandlige klienter, der har mistet lysten, så spørger jeg manden til sexfantasier og opfordrer ham til at dyrke fantasierne igen, og så vidt muligt udleve dem. Jeg går meget ind i, hvor manden lægger sin lyst og sit fokus ud fra devisen uden lyst - ingen rejsning. Svigtende rejsning er nådesstødet for mandens maskulinitet og identitet, siger Jesper Bay-Hansen.

Læs også: Manglende sexlyst: sådan tackler i det som par

Læs også