Julie_Jeune
Kærlighed og sex

Hvis du gerne vil finde en kæreste, er det dér, dit fokus skal være

18. december 2023
Af sexolog og parterapeut Julie Jeune
Foto: Mathilde Schmidt
"Husk, at alle de små og store møder, der er på din vej, også er en vigtig del af processen," skriver sexolog og parterapeut Julie Jeune.

Spørgsmål

Jeg er så ked af det og modløs i forhold til kærligheden, og jeg tvivler på, om jeg nogensinde vil møde en, jeg kan dele livet med. Hvad skal jeg gøre?

Svar

Åh ja, jeg forstår dig så godt, og det er der helt sikkert mange, der gør.

Det er jo det, der optager os alle mest: At møde én at dele livet med. Og med rette for vi er sociale væsener, og vi har brug for hinanden.

Jeg håber, jeg kan fortælle dig nogle ting, der gør, at du ser tiden alene i et helt andet lys. Selvfølgelig er det hårdt at ønske noget så inderligt og så ikke have det.

Det er normen, og det har status at have en partner, og vi bliver hele tiden mindet om, at vi er single: Der bliver spurgt ind til det, og vi er omgivet af kærestepar, der minder os om det, vi ikke selv har.

For det første skal du vide, at din længsel efter at møde én er sund og vigtig og det første skridt mod faktisk at møde en.

Det springende punkt er, at du vender dit modløse fokus på det, der ikke er, til en forventningsfuld længsel efter det, der skal komme. For selve den proces det er at længes, er lige det, der fører dig hen til dit næste møde.

Ved at mærke din længsel åbner du dig for kærligheden, du tør vedkende dig, at du virkelig ønsker at finde en kæreste.

Du mærker savnet, du fortæller dine venner og familie om det, og du dater måske. Alt det gør dig mere sårbar, for det kræver jo noget at mærke og sige det højt og ikke ane, hvornår det kommer.

Men det gør dig også mere åben og ikke mindst, giver det dig et fokus på det, du vil tiltrække. For det er jo det gode ved din situation, du er ikke i et dårligt forhold. Tillykke med det! Du er faktisk tættere på et godt forhold end en, der er i et dårligt. Og hellere være alene end i et dårligt og usundt forhold.

Ved at dyrke din længsel på en positiv måde som en glæden dig til det, der skal komme, bliver du også bevidst om hvilken person og hvilket forhold, du faktisk ønsker at tiltrække.

Det er dér, dit fokus skal være. Dyrk det på alle tænkelige måder, allermest mærk det, se det for dig, skriv det ned, fortæl om det, drøm om det.

Start med at skabe dit drømmeforhold i dine tanker og følelser. Hvordan er den relation helt præcist, og hvordan har du det i den? Du kan også udnytte tiden til at arbejde med en terapeut. Så vil du forstå, heale og transformere noget i dig og kunne tiltrække en anden person end før.

Og så husk, at alle de små og store møder, der er på din vej, også er en vigtig del af processen. De har alle værdi og skal give og lære dig noget. Så selv om ham, du møder om en måned, ikke lige er ham, du vil dele resten af livet med, så er han et vigtigt og stort skridt på vejen.

Jeg ønsker dig masser af tro, håb og kærlighed, og selvfølgelig kommer du nogle gange til at kollapse i gråd og modløshed, det er helt naturligt, ellers ville din længsel efter kærligheden jo slet ikke være så stærk og dybfølt.

Artiklen blev udgivet i femina uge 49, 2023.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også