Den mørke og kolde tid er som skabt til indendørs aktiviteter, så hvorfor ikke bruge de næste måneder på at styrke Jeres sexliv med kreative indslag? Få eksperternes bud på, hvordan i får mere sjov i soveværelset med sexlegetøj.
Kærlighed og sex

Her er det sexlegetøj, der hitter i den kolde tid

6. november 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
foto: Shutterstock
Den mørke og kolde tid er som skabt til indendørs aktiviteter, så hvorfor ikke bruge de næste måneder på at styrke Jeres sexliv med kreative indslag? Få eksperternes bud på, hvordan i får mere sjov i soveværelset med sexlegetøj.

Så populært er sexlegetøj

Sexlegetøj var engang et absolut tabu og noget, som kun rigtig uartige piger benyttede sig af - i hvert fald udadtil. Men, de tider er, i manges øjne, heldigvis forbi. Udenlandske undersøgelser har påvist, at så mange som 44 procent af kvinder i alderen 18 - 44 år har anvendt sexlegetøj, og ud af den gruppe var det hele 78 procent, der var i fast seksuelt forhold. Så på den baggrund er det nærliggende at konkludere, at sexlivet idén grad kan få et boost, når der bringes lidt ekstra krydderi ind i soveværelset - eller hvor løjerne nu foregår.

Læs også: Test dig selv: Hvilken sexlegetøj passer tl dig?

> Her er danskernes pornopræferencer - se hvad vi tænder mest på

Kvindelig efterspørgsel øger kvaliteten

Helle Hartz, der er Redaktionschef på Danmarks største erotiske kvindemagasin, Tidens Kvinder, hæfter sig ved, at den voksende interesse om sexlegetøj, især fra kvindernes side, har haft en positiv indvirkning på, hvilke typer produkter, der rammer sexbutikkernes hylder - de er simpelthen blevet både bedre i kvaliteten og flottere i designet:

- Sexlegetøj er kommet for at blive, og der er ingen tvivl om, at det er noget, som kvinder i langt højere grad køber. Hvor det tidligere var noget, man gik stille med dørene med, er det i dag slet ikke så tys-tys at købe legetøj. Heldigvis. Og produkterne er også blevet meget bedre. Der tænkes mere i form, udseende og funktionalitet end tidligere, fortæller Helle Hartz.

> Sådan ser 'ægte' kvinder ud, når de er nøgne. Se nøgengalleriet her

Vibrationer skal der til

Amerikanske undersøgelser har konkluderet, at så meget som 50 - 75 procent af alle kvinder kun kan opnå orgasme, hvis de får stimuleret deres klitoris. Den iagttagelse bakker Hartz op om, og det afspejler sig i, at det er blandt klitorisvibratoren, at Tidens Shop, der er det erotiske magasins tilhørende erotikshop, sælger allerbedst:

- Klitorisvibratorer er et hit, og her er det i hver sin ende af skala'en, at shoppen har sine stor-sællerter; både den lille og diskrete Tingle-tip, der er et udskifteligt hoved til din elektriske tandbørste, som kan vibrere og som i sin enkelthed er særdeles effektiv og praktisk. Og i den anden ende Europe Magic Wand, der er en af de største klitorisvibratorer på markedet, både størrelsesmæssigt og i vibrationer, forklarer Hartz.

Også alternativer til parrene

Der er dog også alternativer, som egner sig til både manden og kvinden. Sexlegetøj som de såkaldte 'pikringe' og legetøj som We Vibe, der er et sexlegetøj specielt med henblik på par, får rosende ord med på vejen af Helle Hartz:

- Her får kvinden masser af stimulering, mens manden kan mærke vibrationerne fra den lille sag, mens de har sex med hinanden. Det er med til at gøre sexlegen lidt sjovere og kan tilføje en ekstra dimension af intimitet til parforholdet.

Glem ikke smørelsen

Sexlegetøj alene gør det dog ikke, og Hartz fremhæver vigtigheden af at benytte sig af glidecreme.

- Mange har fundet ud af, at glidecreme ikke kun er for dem, der måske ufrivilligt oplever tørhed i skeden i forbindelse med overgangsalder, menses eller lignende. Glidecreme er også i sig selv et skønt supplement til sexede sengelege, hvad enten det er solosex eller sammen med en partner, man bruger det.

Læs også